mobadv

Ειρήνη Αϊνδιλή (Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής): «Ήμουν βουλιμική, αν δεν σταμάταγα είχα 3 μήνες ζωής»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής μιλά για το πρόβλημα υγείας που έχει ξεπέρασει.

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Sidney, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Η Ειρήνη Αϊνδιλή είναι ένα θαρραλέο και λαμπρό παράδειγμα αθλήτριας που τολμάει να δείξει ότι ο κόσμος της γυμναστικής και του πρωταθλητισμού δεν είναι πάντα όσο φωτεινός φαίνεται

Πόσο χρονών ήσουν όταν πήγες για πρώτη φορά να μείνεις τους ξενώνες του ολυμπιακού σταδίου;
Ήταν το 1996 ήμουν δηλαδή 13 ετών.

Οι γονείς που έμεναν και κάθε πότε τους έβλεπες;
Οι γονείς μου έμενα και μένουν στην Χαλκίδα και κάθε Σάββατο πήγαινα εγώ στη Χαλκίδα και τους έβλεπα και καμιά φορά έρχονταν και κάποιες Τετάρτες, ανάλογα με την προπόνηση.

Πόσες φορές σκέφτηκες να τα παρατήσεις;
Πολλές, πάρα πολλές, αλλά δεν το έκανα γιατί δεν μου πήγαινε, ήταν μια στιγμιαία απόφαση λόγω της κούρασης και της απογοήτευσης. Πολλές φορές έπαιρνα τους γονείς μου τηλέφωνο και τους έλεγα ελάτε να με πάρετε δεν αντέχω και λίγο μετά τους ξανάπαιρνα όταν αυτοί ήταν στην Μαλακάσα και τους έλεγα γυρίστε πίσω. Εντάξει δεν το έκανα συχνά, μια δυο φορές το χρόνο.

Πόσες ώρες κάνατε προπόνηση καθημερινά;
Περίπου 12 μέχρι 15 ώρες την ημέρα και έχει τύχει να κάνουμε και 17 ώρες προπόνηση. Έχεις τόση αδρεναλίνη για να βγει το πρόγραμμα που δεν το καταλαβαίνεις. Αν μου πεις τώρα κάντο, προτιμώ να πεθάνω.

Έχω ακούσει ιστορίες από κορίτσια τη ς γυμναστικής που κοιμούνταν με αντιανεμικά και με το air condition στη ζέστη, ώστε να χάνουν κιλά. Είναι αλήθεια;
Εννοείται. Εγώ έβαζα φόρμες και αντιανεμικά και έτρεχα γύρω από το Ολυμπιακό στάδιο στις 6 το πρωί και πήγαινα στο δωμάτιο όπου είχα βάλει το air condition φουλ στη ζέστη.

Και είχε αποτέλεσμα;
Όταν το προηγούμενο βράδυ έτρωγες πίτσες και μακαρονάδες, έπρεπε την επομένη μέρα να τα χάσεις.

Πότε τρώγατε πίτσες και μακαρονάδες;
Κάποια στιγμή και εμείς άνθρωποι είμαστε, δεν μπορούσαμε συνεχώς με γιαούρτια και γάλατα. Θυμάμαι μια φορά ήμασταν με τα αγόρια της γυμναστικής και παραγείλαμε 5 πίτσες. Εκείνο το βράδυ έτυχε να μας κάνει έλεγχο η προπονήτρια και κτυπάει η πόρτα και εμφανίζεται κρατώντας τις πίτσες στα χέρια της. Μας άφησε να τις φάμε αλλά την επομένη τρέχαμε όλη μέρα

Όταν έκανες τον πρώτο σου εμετό, το σκέφτηκες μόνη σου ή σου το είπε κάποια άλλη αθλήτρια;
Ήταν μετά από ένα τραυματισμό που με ανάγκασε να μείνω 3 μήνες εκτός ομάδας και από εκεί που είχα 12 ώρες προπόνηση, ξαφνικά βρέθηκα να κάθομαι γιατί είχα νάρθηκα και πατερίτσες. Για να μην παχύνω, επειδή δεν έκανα καύσεις, έτρωγα για 3 βδομάδες ένα γιαούρτι την ημέρα και όταν άρχισα να τρώω κάτι παραπάνω, πάχαινα. Κατέληξα να βάλω ενάμιση κιλό και επειδή είχα ακούσει, απ’ τη τηλεόραση κυρίως, ότι το έκαναν τα μοντέλα για να παραμείνουν αδύνατες, μου μπήκε η ιδέα; Πήγα στο μπάνιο το έκανα και όταν άρχισα να αδυνατίζω μου άρεσε και μετά μου έγινε συνήθεια δεν μπορούσα να διακόψω.

Πόσους εμετούς έφτασες να κανείς την ημέρα;
Το 2002 έφτασα να κάνω 6 την ημέρα και υπήρχαν κα μέρες που έκανα 7 φορές, αλλά είχα ξεκινήσει πριν από τους αγώνες στο Sidney.

Πότε κατάλαβες ότι είχες πρόβλημα; Πότε είπε θα πάω στο γιατρό;
Το 2002, έβλεπα ότι δεν πήγαινε άλλο, πνιγόμουν στον ύπνο μου, επειδή γινόταν παλινδρόμηση. Έφυγα από την Ελλάδα γιατί ήταν δύσκολο, είναι ψυχολογική ασθένεια και έπρεπε να αποθεραπευτώ και ν’ αποφασίσω ότι έχει σταματήσει η ρυθμική γυμναστική για μένα. Ήταν δύσκολο να σταματήσω εν όψη 2004,δεν μπορούσαν να το κάνω, έπρεπε να ξεφύγω, προτίμησα την υγεία μου.

Ο γιατρός τι σου είπε;
Ότι αν δεν σταμάταγα, είχα μόνο 3 μήνες ζωής.

Όταν τελείωσες με τον αθλητισμό πόσο χρονών ήσουν;
Ήμουν 20 ετών.

Πότε βγήκες για πρώτη φορά ραντεβού;
Βγήκα μετά το Sidney.

Όταν ζεις όλη σου τη ζωή με στρατιωτική πειθαρχεία πώς είναι ξαφνικά μια μέρα να μπορείς να κάνεις και να τρως ότι θέλεις;
Το κάνεις, μπαίνεις σε ένα εστιατόριο και τρως όσο θέλεις. Θυμάμαι στο Sidney, όλοι μας, όχι μόνο εμείς, μετά τους αγώνες πήραμε κιλά. Ο Πύρρος πήρε 9 κιλά σε μια βδομάδα. Όλοι πεινούσαμε. Ο Μιχάλης ο Μουρούτσος έπρεπε παραδείγματος χάρη να είναι 65 κιλά, αν έβαζε 100 γραμμάρια, άλλαζε κατηγορία, πήγαινε στην επόμενη, το ίδιο και ο Πύρρος. Τους είχαν όλοι την ώρα στη σάουνα και μακριά από τα φαγητά να μην βλέπουν τίποτε. Εμείς πήραμε το μετάλλιο το Σαββάτο και μέχρι τη Δευτέρα είχαμε βάλει 4 κιλά. Μας έκαναν μια τελετή λήξης για να μας τμήσουν και δεν μας κούμπωναν τα ρούχα μας. Πάντα όταν τελειώνεις τους αγώνες θέλεις να φας.

Έβαλες πολλά κιλά από τότε που σταμάτησες;
Έβαλα 12 -13 κιλά, αλλά το 2003 είχα βάλει 25 κιλά

Ξανάκανες δίαιτα από τότε.
Ποτέ, πέταξα όλες τις ζυγαριές. Μόνο διατροφή γιατί πάντα μου αρέσει να τρώω σωστό φαγητό.

Όταν έχεις μάθει όλη σου τη ζωή να προπονείσαι τι κάνεις μετά;
Όλοι οι αθλητές μετά τον πρωταθλητισμό ξεκουράζονται χωρίς να κάνουν τίποτε. Εμένα μου πήρε μήνες, ήθελα να κοιμάμαι μια και το σώμα μου ήθελε ξεκούραση. Να φανταστείς έβαζα πάγο πάνω στους μύς μου και έλιωνε σε 4 λεπτά, σκέψου τι έχουν περάσει οι μύες μου.

Σήμερα ασχολείσαι ξανά με το άθλημα
Όταν γύρισα από την Αμερική το 2010 έκανα ένα αθλητικό σωματείο στη Χαλκίδα και ποτέ δεν έχω ζυγίσει αθλήτριά μου, παρότι μερικές έχουν ένα μικρό προβληματάκι με τα κιλάκια. Όμως εδώ θα ήθελα να σου πω ότι εγώ ήμουν η εξαίρεση της υπόθεσης. Μπήκα σε ένα χώρο που ήμουν πολύ μικρή ηλικιακά και η πίεση για τα κιλά με οδήγησε στη βουλιμία, μόνε εμένα όμως, τα υπόλοιπα κορίτσια ήταν μια χαρά.

Πηγή: www.queen.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η σοκαριστική φωτογραφία με τα χέρια Ολυμπιονίκη μετά από 965χλμ. κωπηλασίας
  • Τo απίστευτο πρωινό της «χρυσής» Ολυμπιονίκης Άννας Κορακάκη
  • H εξωφρενική διατροφή του Μάικλ Φελπς
  • Ο Ολυμπιονικής Michael Phelps τα έχει με... τρανσέξουαλ! [PHOTO]
  • «Μας κοροϊδεύουν…» λέει ο Ολυμπιονίκης Χρήστος Αφρουδάκης
  • Ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Τσολακίδης «τρέχει» στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
loading...