mobadv

Τάσος Μηνίδης: Να τελειώνουμε με το «αλληλοφάγωμα» που υπάρχει στο bodybuilding και γενικά στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το iFitnessbook επιστρέφει με μια ακόμη δυνατή συνέντευξη. Έτσι, αυτή τη φορά φιλοξενεί έναν φοβερό αθλητή που διαπρέπει στον χώρο του bodybuilding, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων. Στην παρέα του iFitnessbook ο Τάσος Μηνίδης που «ανοίγεται» και εκμυστηρεύεται τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, την σημερινή κατάσταση του χώρου, τα άτομα που κρύβονται πίσω από την καθημερινή κατάθεση ψυχής του και πολλά πολλά άλλα…

 

 

 

-Θεωρείσαι εδώ και χρόνια αθλητής υψηλού επιπέδου κατάφερες να έχεις πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μίλησέ μας για αυτές...  

«Όσον αφορά τις διακρίσεις μάλλον δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφερθώ. Πιστεύω ότι είναι η ηθική ικανοποίηση του κάθε αθλητή όταν έχει στόχους και ανταμείβεται έτσι».

-Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το χώρο του bodybuilding; Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε;

Για να είμαι ειλικρινής ήμουν πολέμιο του χώρου και όχι ο καλύτερος υποστηρικτής όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο. Από την ηλικία των 8 ασχολήθηκα με άλλα αθλήματα και στον χώρο βρέθηκα από «ατύχημα» και με σκοπό να ασχοληθώ πάλι με το μπάσκετ που εκείνη τη περίοδο ήταν η βασική μου δραστηριότητα. Έκανα αρχικά στίβο, πυγμαία και πολεμικές τέχνες. Πάντως, το μπάσκετ ήταν αυτό τελικά η, έως τότε, μεγάλη αγάπη».

 

-Έχεις ασχοληθεί και με άλλα αθλήματα;

«Ναι αρχικά στίβο, μετά με τις πολεμικές τέχνες και το μπάσκετ όπου έπαιξα 15 χρόνια. Κατόπιν το bodybuilding, όπου άρχισα να κάνω μετά από έναν τραυματισμό και με την προϋπόθεση να συνεχίσω στο μπάσκετ, αλλά έμεινα εδώ».

 

-Ποιοι είναι οι αγωνιστικοί στόχοι για τη νέα χρόνια αλλά και γενικότερα;

«Προς το παρόν είναι σε αναμονή αν και κύριος στόχος είναι το γερμανικό πρωτάθλημα στο οποίο παίρνω μέρος τα τελευταία δύο χρόνια με ψηλές θέσεις σε ένα από τα πιο δύσκολα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπως λέγετε! Φυσικά τις διοργανώσεις της ελληνικής ομοσπονδίας IFBB και όποτε καλούμε μέσω Εθνικής να συμμετέχω που είναι τιμή μου».

-Επαγγελματική ενασχόληση και αθλητισμός υψηλού επιπέδου μπορεί να συνδυαστεί;

«Επαγγελματική ενασχόληση και υψηλά στάνταρ, δυστυχώς, δύσκολα και ιδιαίτερα πλέον με τα γεγονότα της κρίσης που δημιούργησαν ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες»

.

-Πώς βλέπεις την εξέλιξη του σιδερένιου αθλήματος; Βλέπεις νέα παιδιά με μεγάλη πορεία μπροστά τους;

«Λόγω των οικονομικών συνθηκών την εξέλιξη ως προς το επαγγελματικό κομμάτι του χώρου την θεωρώ προσωπικά ένα άπιαστο όνειρο. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλά ταλέντα με μεγάλες δυνατότητες, αλλά υπάρχει θέμα σπόνσορα σε μια ώρα με μικρό κοινό και κάποια ταμπού στο θέμα υγιεινής αθλητικής διατροφής και συμπληρωμάτων. Θέλει καιρό και μεγάλη προσπάθεια από άτομα που αγαπούν τον χώρο και δεν έχουν πρόβλημα να ξοδέψουν ορισμένα χρήματα, έτσι ώστε να μπουν καλές βάσεις».

 

-Τι θα ήθελες να αλλάξει στο χώρο αυτό;

«Aυτό που θα επιθυμούσα είναι το γνωστό σε όλους «αλληλοφάγωμα» που υπάρχει ως γενικό κακό στην Ελλάδα, κάτι που δεν συναντά έντονα έξω. Εκεί, έστω δημιουργούν ανακωχές για το καλό του αθλήματος».

 

-Πως αισθάνεσαι που είσαι αθλητής της Bodymaxx; Μίλησε μας γι’ αυτή τη συνεργασία…

«Το ότι έχω κοντά μου την BMXX, είναι ένα από τους βασικούς λόγους που μπορώ να ανταπεξέλθω στους στόχους, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Xωρίς την στήριξη της εταιρείας, και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς τον Ντίνο Παπαζαχαρίου δεν θα ήμουν στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Τον ευχαριστώ δημόσια γι’ αυτό».

 

-Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για τη στήριξη τους στην μέχρι τώρα πορεία σου;

«Εκτός από την BMXXκαι τον Ντίνο Παπαζαχαρίου, φυσικά την οικογένειά μου, του δικού μου ανθρώπου που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου σε ό,τι κάνω».

 

Το iFitnessbook ευχαριστεί τον Τάσο Μηνίδη για την όμορφη συνέντευξη και του εύχεται πάντα επιτυχίες!.

 

 

 

{fcomments}

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο στο γυμναστήριο του αείμνηστου bodybuilder Φώτη Πλευρίτη στο Αγρίνιο
  • Anton Antipov: Από ζητιάνος στα πάρκα σε πρωταθλητή bodybuilding
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
  • Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ-IFBB έρχεται στη Θεσσαλονίκη
  • H WABBA World διοργανώνει το Πρωτάθλημα Πελοποννήσου 2018
  • «Χτίστε» μυϊκή μάζα με βοδινό κρέας
loading...