mobadv

Νίκη Κατού IFBB bikini athlete - Όταν οι στόχοι μου γίνονται πραγματικότητα βάζω μεγαλύτερες προκλήσεις για τον εαυτό μου..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η Νίκη Κατού - IFBB bikini athlete από την Λευκωσία της Κύπρου μόλις 22 χρονών έχει είδη στο ιστορικό της 3 αγώνες και 2 διακρίσεις εργάζεται ως  Personal trainer. Tην είδαμε στους  Παγκύπριους αγώνες σωματικής διάπλασης και  2 φορές στην Ελλάδα μια ως guest pozer στη Λιβαδειά στο 19ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μετά στο 1st Ben Weider Diamond cup. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα..

 
 
  
 
 

 

1.Πόσο καιρό ασχολείσαι με τον αθλητισμό;
 
Από μικρή άρχισα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Είχα ξεκινήσει στα 6 μου κολύμπι, μετά συνέχισα άλλα 4 χρόνια ρυθμική γυμναστική και χορό. Τα τελευταία 8 χρόνια πήρα την απόφαση να βάλω πολύ πιο σοβαρά τον αθλητισμό στην ζωή μου γιατί ανακάλυψα ότι αυτό αγαπώ περισσότερο να κάνω με αφοσίωση βάζοντας πάντα ψηλότερους στόχους.
 
 
 
2.Τι θυσίες απαιτεί η προσπάθειά να διατηρείς ένα τόσο καλοσχηματισμένο κορμί;
 
Για τον υπόλοιπο κόσμο μπορεί αυτό που κάνω να φαίνεται ότι έχει πολλές θυσίες, εγώ όμως δεν το βλέπω έτσι. Για μένα είναι τρόπος ζωής και μου αρέσει αυτή η καθημερινότητα γιατί με κάνει πιο πειθαρχημένη και ώριμη. Αυτά που κάνω όμως και οι άλλοι τα θεωρούν θυσίες είναι : Προσπαθώ να έχω σταθερό ωράριο ύπνου, ( αυτό απαιτείται κατά την αγωνιστική περίοδο) τουλάχιστον 8-9 ώρες. Σταθερά γεύματα 5-6 τουλάχιστον ημερησίως Ποτέ δεν αμελώ την προπόνηση μου, μερικές φορές μπορεί να είναι και διπλές προπονήσεις ημερησίως. Εννοείται δεν πίνω ούτε καπνίζω και κατά την αγωνιστική περίοδο δεν κάνω ούτε εξόδους, λόγω του ότι είμαι πολύ απαιτητική για το αποτέλεσμα που θέλω να δείξω έτσι είμαι πολύ κουρασμένη για να κάνω στην καθημερινότητα μου ότι κάνουν οι υπόλοιποι της ηλικίας μου, προτιμώ να είμαι αφοσιωμένη και συγκεντρωμένη στον στόχο μου, για άλλους αυτό είναι θυσία για μένα είναι μια ακόμη πρόκληση και εμπειρία στον τομέα που αγαπώ περισσότερο.
 
 
Τι ήταν αυτό που στερήθηκες περισσότερο κατά τη προετοιμασία σου?
 
Αυτό που στερήθηκα περισσότερο ήταν οι υδατάνθρακες Μιλάμε για μεγάλη στέρηση φαγητού, όμως κατάφερα να πετύχω τον στόχο που ήθελα για τον κάθε αγώνα μου μέχρι τώρα, να κατεβάσω το λίπος μου κάτω από 10%, φυσικά αυτό έχει πολλές συνέπειες για την σωματική όπως και ψυχική υγεία μιας κοπέλας, αλλά όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου και το θέλω με όλη μου την ψύχη θα στερηθώ τα πάντα για να το υλοποιήσω. Φυσικά με την μείωση φαγητού έχεις και άλλες στερήσεις όπως έλλειψη ενέργειας, και αυτό επηρεάζει και σε άλλους παράγοντες στην ζωή μου. Αν ήταν εύκολο όμως θα το έκαναν όλοι.
 
 
4.Στην Ελλάδα σε είδαμε πρώτη φορά στο Ben Weider να ποζάρεις αγωνιστικά. Πως ήταν η εμπειρία αυτή?
 
Στην Ελλάδα έχω έρθει και στους Πανελλήνιους Αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην Λιβαδειά, απλώς λόγο μιας παρεξήγησης ομοσπονδιών Κύπρου και Ελλάδας δεν με άφησαν να συμμετέχω, έτσι είχα βάλει πείσμα και με είδατε στο Ben Weider καλύτερη από ποτέ, καμιά φορά κάθε εμπόδιο είναι για καλό, για μένα ήταν τεράστια εμπειρία το 1st Ben Weider Diamond Cup, από την προετοιμασία μου ανακάλυψα ως Νίκη σε πόσο δύσκολες καταστάσεις μπορώ να αντέξω, γιατί ήταν η 3η μου προετοιμασία στην σειρά μέσα σε διάστημα 5 μηνών, μόνο και μόνο η σημαντικές παρουσίες αθλητών που γνώρισα σε αυτούς τους αγώνες το ότι στάθηκα on stage δίπλα από επαγγελματίες αθλήτριες και το αίσθημα του μεταλλίου στο λαιμό μου ήταν μια από τις ωραιότερες εμπειρίες στην ζωή μου που με έκαναν πιο δυνατή και έτοιμη να προχωρήσω ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον τομέα του Fitness.
 
 
5.Πως αποφάσισες να κατέβεις σε αγώνες Σωματικής Διάπλασης?
 
Από τότε που ξεκίνησα να αθλούμαι επαγγελματικά είχα βάλει στόχο ότι κάποια μέρα θα κατεβώ αγώνες, το όνειρο μου να ανεβώ on stage με αυτοπεποίθηση να αναδείξω όλους τους κόπους που κάνω για μένα και να γίνω παράδειγμα για πολλές κοπέλες της ηλικίας μου και όχι μόνο, από μικρή αυτό ήθελα να πετύχω να μπω στον χώρο του fitness όσο πιο σύντομα γίνεται έτσι σε ηλικία μόλις 22 έχω είδη στο ιστορικό μου 3 αγώνες και 2 διακρίσεις. Αν και για μένα την μεγαλύτερη διάκριση μου την δίνει ό κόσμος που θέλει να με βλέπει να ποζάρω στην σκηνή.
 
 
6.Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι?
 
Οι μελλοντικοί μου στόχοι είναι να γίνω ακόμη καλύτερη σωματικά, ποτέ δεν καθησυχάζομαι επειδή αυτός ο τομέας που διάλεξα να ασχοληθώ είναι αρκετά δύσκολος και πρέπει να κτίζεις σιγά σιγά για να διακριθείς σωστά, έχω βάλει μεγάλες προκλήσεις με τον εαυτό μου πάντα λέω ότι μπορώ και καλύτερα. Θα προσπαθήσω να κατεβώ σε όσους περισσότερους αγώνες μπορώ πάντα στο καλύτερο version μου. Επίσης να μεγαλώσω την καριέρα μου ως personal trainer και αργότερα θα ήθελα να γίνω και προπονήτρια αθλητών αγωνιστικού επιπέδου αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα τώρα, κάθε φορά που υλοποιώ τους στόχους μου οι επόμενοι γίνονται όλο και μεγαλύτεροι !!
 
 
 
 
7.Και κάτι τελευταίο. Πώς θα χαρακτήριζες το bodybuilding? και τι θα συμβούλευες μια γυναίκα αν ήθελε να ασχοληθεί με το χώρο αυτό.
 
Το bodybuilding για μένα είναι ένας πολύ δύσκολος τομέας όταν ο αθλητής το πάρει σοβαρά και δουλεύει σωστά, ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα έμαθες όλα αφού χρόνο με τον χρόνο τα πράγματα και οι απόψεις κάθε λίγο αλλάζουν, είναι ένας τομέας που αν πραγματικά τον αγαπάς πρέπει να το μελετάς συνεχώς για να έχεις τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις που θέλεις. Σίγουρα πρέπει να προσέχεις που βαδίζεις γιατί μερικοί δεν θέλουν πάντα το καλό μας και βλέπουν μόνο το συμφέρον τους, επίσης μερικοί σε αυτόν τον τομέα το κάνουν μόνο για το image βρίσκοντας εύκολους τρόπους να πετύχουν το 'τέλειο" σώμα, ενώ κάποιοι άλλοι που το αγαπούν κάνουν σκληρή δουλειά για να φτάσουν τους στόχους του. Γενικά το τι θα συμβούλευα μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με αυτόν τον χώρο είναι, να είναι σίγουρη για το τί θέλει να πετύχει να ακούει το σώμα της και να συγκεντρωθεί στον στόχο της φορώντας παρωπίδες ειδάλλως εάν δεν ξέρει τι θέλει και περιμένει από άλλους να την καθοδηγήσουν τότε δεν θα πάει μπροστά, αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλες, αν δεν ξέρεις τι θέλεις δεν προχωράς στο bodybuilding ή έρχεται μια στιγμή που χάνεσαι και κάνεις υπερβολές. Πάνω από όλα χρειάζεται να αγαπάς το σώμα σου όπως ακριβώς είναι για να καταφέρεις να το βελτιώσεις σε επίπεδο αγώνων. Η δυνατή ψυχολογία και το να ξέρεις ποια είσαι θα σε βοηθήσει να διακριθείς ώς άξια αθλήτρια και να γίνεις καλύτερο άτομο σε όλους τους τομείς της ζωής σου όχι μόνο στο fitness. Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι : « Τίποτα δεν είναι αδύνατο...
 
 
 
8.Με τη Νίκη Κατού τα αγόρια παραμιλάνε.. Πιο είναι το πιο τρελό που έχεις ακούσει ή σου έχει συμβεί από θαυμαστές?
 
ΧΑΧΑΧΑ Εντάξει το παραμιλάνε είναι σχετικό, αυτά είναι γούστα, κανένας δεν είναι τέλειος και εξάλλου δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, όμως το πιο τρελό που έχω ακούσει από θαυμαστή μου είναι όταν ήρθε και μου είπε ότι ήθελε να περάσει μια νύχτα μαζί μου και μετά ας πεθάνει Το πιο τρελό που μου συνέβηκε ήταν, σαν έφευγα από το γυμναστήριο και έμπαινα στο αυτοκίνητο ένας θαυμαστής άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού μπήκε στο αμάξι μου και μου ζήτησε να τον πάω σπίτι του για να γνωριστούμε καλύτερα 
 
 
9.Ποιοι είναι αυτοί που σε βοήθησαν και θα ήθελες να ευχαριστήσεις?
 
Oι άνθρωποι που με βοήθησαν και θέλω να τους ευχαριστήσω με όλη την δύναμη της καρδιάς μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα το κουράγιο να συνεχίσω είναι πάνω από όλα η οικογένεια μου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, περισσότερο την αδερφή μου γιατί μόνο και μόνο που πιστεύει σε μένα με κάνει ακόμη πιο δυνατό άτομο. Τους 2 κολλητούς μου φίλους που μου στάθηκαν ακόμη και όταν η ψυχολογία μου ήταν τελείως χάλια λόγω κούρασης και στέρησης την περίοδο τον αγώνων. Επίσης αρκετοί φίλοι μου και κοπέλες στην δουλειά μου στάθηκαν δίπλα μου κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου, μέχρι και στο γυμναστήριο με βοηθούσαν να εκπληρώσω και την τελευταία επανάληψη για να πετύχω τους στόχους μου, το γυμναστήριο και γενικά όλο το προσωπικό του γυμναστήριου τους έχω σαν οικογένεια είναι το δεύτερο μου σπίτι εκεί. Μερικοί άν8ρωποι στην ζωή μου που θαυμάζω ιδιαίτερα για τον χαρακτήρα και την δυναμικότητα που μου εκπέμπουν μου έδωσαν κουράγιο και με έκαναν πιο δυνατή σαν άτομο και έτσι πίεσα τον εαυτό μου να πετύχω τους στόχους μου το συντομότερο. Γενικά θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμη και τους haters γιατί καμιά φορά αυτά τα άτομα σε βοηθούν να πιέσεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου για να τους πεις στο τέλος της ημέρας watch me and catch me if you can Πάνω από όλα όταν έχεις άτομα γύρω σου που σε αγαπούν και σου εκπέμπουν θετική ενέργεια πιστεύοντας σε σένα είτε τους γνωρίζεις καλά είτε όχι, αυτό σε βοηθά να πας μπροστά και να υλοποιήσεις τα όνειρα σου...
 
 
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο στο γυμναστήριο του αείμνηστου bodybuilder Φώτη Πλευρίτη στο Αγρίνιο
  • Anton Antipov: Από ζητιάνος στα πάρκα σε πρωταθλητή bodybuilding
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
  • Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ-IFBB έρχεται στη Θεσσαλονίκη
  • H WABBA World διοργανώνει το Πρωτάθλημα Πελοποννήσου 2018
  • «Χτίστε» μυϊκή μάζα με βοδινό κρέας
loading...