mobadv

Συνέντευξη: Μανώλης Καραμανλάκης: "Δουλεύω για να επιστρέψω στη σκηνή"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα σπουδαίο πρόσωπο του bodybuilding «φιλοξενεί» αυτή τη φορά το iFitnessbook. Ο λόγος για τον Μανώλη Καραμaνλάκη που μέσα από τις μάχες που έδωσε για την ζωή του επέστρεψε δυναμικά να προσφέρει στον χώρο που έχει αγαπήσει. Ο «γίγαντας του Βόλου» μίλησε για την ΕΟΣΔ, τον αρνητισμό του bodybuilding καθώς και τα επόμενα σχέδιά του που θέλουν να ετοιμάζεται για δυνατό comeback…

 

 

 

Πως είδατε την διοργάνωση της ΕΟΣΔ, τους αθλητές σας και την γενικά την φιλοξενία;

«Αλλο ένα Πανελλήνιο Κύπελλο της ΕΟΣΔ με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και υψηλό επίπεδο. Μια διοργάνωση η οποία δικαιώνει τους διοργανωτές, την ομοσπονδία και τους αθλητές. Είδα πολύ νέο αίμα στο άθλημα, πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Βλέπω ότι το άθλημα αναπτύσσεται και το χαίρομαι».

 

 

Εσείς έχετε περάσει πολλές δυσκολίες για να φτάσετε τόσο ψηλά. Πως βλέπετε το bodybuilding μέσα από αυτή τη πορεία, αλλά και μέσα στις σημερινές αντίξοες συνθήκες;

«Ο χώρος του bodybuilding υποφέρει με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο βαθμό που υποφέρει η υπόλοιπη κοινωνία. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στους αθλητές να κάνουν προετοιμασίες λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ευελπιστούμε ότι αυτό το πράγμα κάποια στιγμή θα λήξει και θα ζήσουμε ημέρες δόξας ενδεχομένως του αθλήματός μας. Για την ώρα παρατηρώ ότι το άθλημα δεν μπορεί να προχωρήσει ιδιαίτερα λόγω οικονομικών και λόγω έλλειψης υποστήριξης των αθλητών».

 

Αν είχατε ένα μαγικό ραβδί, τι είναι αυτό που θα βάζατε στο bodybuilding κι αυτό που θα παίρνατε να το διώξετε μακριά;

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανάγκη στον χώρο του bodybuilding είναι η αλλαγή της νοοτροπίας. Όταν η νοοτροπία αλλάξει και έρθουν κάποιοι στο άθλημα όχι για να βγάλουν ρήματα, αλλά για να προσφέρουν όραμα, να βάλουν δουλειά, να βοηθήσουν τους αθλητές και το άθλημα, να διευρύνουν τη βάση του τότε νομίζω ότι έχουμε ελπίδες. Για την ώρα δεν το βλέπω. Θα έδιωχνα μακριά τον αρνητισμό που έχουμε όλοι. Την τάση να εστιάζουμε σε ό,τι αρνητικό υπάρχει, σε όποια αδυναμία υπάρχει παραβλέποντας όλα τα θετικά κι όλες τις προσπάθειες που γίνονται από τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε το bodybuilding να υφίσταται και να προοδεύει».

 

Τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον…

«Είναι νωρίς για να σχεδιάσω κάτι αγωνιστικά. Από το μυαλό μου περνάει κάθε μέρα το ενδεχόμενο να αγωνιστώ, να ανέβω πάνω στη σκηνή. Είναι κάτι που αγαπώ, που μου λείπει, αλλά ακόμη δεν είμαι έτοιμος για να κάνω αυτό το βήμα».

Από το 19ο Πανελλήνιο Κύπελλο της IFBB-EOΣΔ στη Λειβαδιά

Θα σας δούμε δηλαδή;

«Xρειάζομαι λίγο χρόνο και ενδεχομένως θα κάνω μια προσπάθεια. Ίσως του χρόνου».

 

Το iFitnessbook εύχεται στον Μανώλη Καραμανλάκη καλή τύχη στο έργο του και τον ευχαριστεί για τις όμορφες δηλώσεις που μας παραχώρησε!

 

 

 

 

{fcomments}

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 6 τέλεια γεύματα για μετά την προπόνηση
  • Η σημερινή σοκαριστική εικόνα του κορυφαίου Mr. Olympia Ronnie Coleman
  • Παγκόσμιο σοκ με τον θάνατο του 31χρονου bodybuilder Tim De Wever
  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
  • Πως το... bodybuilding άλλαξε το σώμα και τη ζωή ενός Αυστραλού! (video)
  • Κυριάκος Γεωργίου: «Οι Έλληνες είναι αδέρφια μας, μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά»
loading...