mobadv

IΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: Ενας αθλητής πρότυπο με ήθος και καλλιέργεια ψυχής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

- Πότε ξεκίνησες και ποιός σε μύησε στο χώρο του Bodybuilding;


Ξεκίνησα το ΒΒ όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 20 ετών. Το κίνητρο μου το έδωσαν φίλοι μου εδώ στην Κατερίνη που είχαν εξωπραγματικά σώματα για εκείνη την εποχή του '80. Ήταν η εποχή που άρχισε να διαδίδεται το άθλημα, η "χρυσή" εποχή του ΒΒ.


- Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το ΒΒ και όχι με ένα άλλο άθλημα, θα παρότρυνες ένα νέο να καταπιαστεί με τον χώρο;
Επέλεξα το ΒΒ γιατί ήμουν ένας αδύνατος νέος με μέτρια σωματική κατασκευή και θέλησα να την βελτιώσω. Είναι ένα άθλημα που ταιριάζει σε όλους, και μόνο καλό κάνει σε όλα τα επίπεδα και το συνιστώ σε όλους ανεξάρτητα ηλικίας.

 


- Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε από το χώρο και ποιός σε παρότρυνε να ασχοληθείς σε αγωνιστικό επίπεδο;
Ήθελα πάντα να ασχοληθώ αγωνιστικά με το ΒΒ, αλλά εκείνη την εποχή λίγοι είχαν την γνώση επάνω στο αγωνιστικό ΒΒ. Στα 35 μου με πρόσεξε ο προπονητής μου που έχω μέχρι και σήμερα, ο Βασίλης Λάμπρου ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και κριτής στην ΝΑΒΒΑ. Ήταν της σχολής Τσοπουρίδη ιδρυτή της ΝΑΒΒΑ της ΝΑΒΒΑ ΕΛΛΑΣ. Αρχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά βελτιώνοντας πολλά σημεία που δεν τα δούλευα σωστά, όπως τα πόδια και έτσι κατέβηκα πρώτη φορά το 2000 στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας την κατηγορία μου στο Πανελλήνιο Κύπελλο κάτω από τα 85 κιλά. Έπαιξα τότε στο Οver All με τον Στέλιο Κριστάκη που με κέρδισε φυσικά, ήταν ανεπανάληπτη εμπειρία.

- Ποιός αθλητής ξεχωρίζεις και ποιός είναι το ίνδαλμα σου;
Στην Ελλάδα θαυμάζω τον Κεφαλιανό, τον Αργυράκη, τον Πλευρίτη, τον Σιδηρόπουλο, τον Τσιορνοβίτη, τον Μηνίδη. Από τους ξένους πιο πολύ τον Κόλεμαν, τον Levrone όπως και τον Vince Taylor.

- Πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκες να προπονηθείς έτσι ώστε να φτάσεις στο επίπεδο να συμμετάσχεις σε αγώνες και πόσο δύσκολα είναι αυτό από θέμα προετοιμασίας και πειθαρχίας του προγράμματος;
Όταν ήδη κατέβηκα στον πρώτο μου αγώνα, είχα προϋπηρεσία 10 χρόνια στο ΒΒ, έτσι με ένα χρόνο δουλειάς έπιασα πολύ καλή φόρμα και πήρα μέρος στον πρώτο μου αγώνα, ιεραρχικά έκανα πολύ σκληρή προπόνηση, καθαρή τροφή και μετά έπαιξαν ρόλο τα συμπληρώματα διατροφής. Η πειθαρχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Έφτανα τις 2 ώρες αερόβιας ημερησίως, σκληρή προπόνηση με βάρη με πολλές μεθόδους και καθαρή διατροφή.

 


- Το bodybuilding είναι παρεξηγημένος από το ευρύ κοινό, λόγο αμάθειας, ποιά είναι πραγματικά η φιλοσοφία του σύμφωνα με τα δικά σου βιώματα;
Υπάρχουν άτομα ουκ ολίγα στο χώρο που χαλάνε την εικόνα του ΒΒ δυστυχώς. Έτσι έχει παρεξηγηθεί γενικώς. Η φιλοσοφία του ΒΒ είναι ένα υγιείς όμορφο σώμα, που συνοδεύεται όμως από την καλλιέργεια του νου και της ψυχής.

- Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη διοργάνωση έτσι ώστε να αναδειχτεί ο Μr.Hellas και όχι αυτός ο κατακερματισμός που υφίσταται στον χώρο.
Πιστεύω ότι πρέπει να διοργανώνονται GRAND PRIX με χρηματικά έπαθλα και άλλα δώρα για να υπάρξει ενδιαφέρον και κίνητρο στο άθλημα. Δεν ξέρω σε τι αποσκοπούν οι τόσες διοργανώσεις στο άθλημα, σίγουρα κάποιο κίνητρο υπάρξεις έχουν. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, με ενδιαφέρει η διάδοση του αθλήματος γι' αυτό και πάω κριτής και σε διοργανώσεις εκτός της ΝΑΒΒΑ.

- Yπάρχει κάποιος σπόνσορας που σε υποστηρίζει;
Τα τελευταία 2 χρόνια με σπονσοράρει η GOLD TOUCH NUTRITION και ο Κώστας Φούλιας τον οποίο ευχαριστώ πολύ.

 


- Ποιές είναι οι διακρίσεις σου και ποιά ξεχωρίζεις από αυτές;
Έχω πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες. Το 2006 ήμουν δεύτερος στους Πανευρωπαϊκούς, το 2007 τρίτος στο παγκόσμιο στη Μάλτα στους Μάστερ, το 2008 πέμπτος στο παγκόσμιο στη Σλοβενία, το 2010 τέταρτος στο παγκόσμιο στη Μάλτα, τπ 2009 πήρα το Οver all sto Universe WFF στην Κατερίνη και το 2012 βγήκα τρίτος στο super body στην Αυστρία WFF στην κατηγορία μου. Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό ΒΒ έκανε άλματα και πολλοί έλληνες πήραν πολύ καλές θέσεις στο εξωτερικό.

- Από τις συμμετοχές σου και τον έντονο ανταγωνισμό, ποιόν αγώνα θυμάσαι πιο έντονα και σε έχει στιγματίσει για την μετέπειτα πορεία σου;
Από όλους τους αγώνες θα θυμάμαι τη συμμετοχή μου στο UNIVERSE της NABBA το 2011 στον οποίο βγήκα τελευταίος μίας και έχασα βλέποντας όλους αυτούς τους τερατώδεις τύπου δίπλα μου. Κυριολεκτικά τα έχασα. Αυτό όμως μου έδωσε το κίνητρο να βελτιωθώ για την επόμενη συμμετοχή μου σε αυτόν τον αγώνα, ίσως του χρόνου πρώτα ο Θεός. Αυτό είναι και το όνειρό μου, μία θέση στην εξάδα στο UNIVERSE.

- Ποιό πιστεύεις ότι είναι το ατού σου και που πιστεύεις χρειάζεσαι βελτίωση;
Δεν μπορώ να μιλήσω για μένα το πιο είναι το ατού μου, άλλοι θα το κρίνουν αυτό. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω όμως τα πόδια μου.

- Ποιά είναι η άποψή σου για το πρωτό site κοινωνικής δικτύωσης το iFitnessbook; Πιστεύεις ότι έλειπε κάτι τέτοιο;
Το ifitnessbook είναι το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης για άτομα που ασχολούνται με το fitness/BB, έλειπε κάτι τέτοιο στο χώρο. Θα βοηθήσει στη διάδοση του αθλήματος και θα φέρει πιο κοντά αθλητές και πρωταθλητές, αλλά και το eshop θα βοηθήσει με τις προσφορές και τις τιμές του στην υποστήριξη του χώρου της σωματικής διάπλασης.

- Σε ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανες, ευχές για κατακτήσεις νέον στόχον με υγεία.
Και εγώ σας ευχαριστώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο στο γυμναστήριο του αείμνηστου bodybuilder Φώτη Πλευρίτη στο Αγρίνιο
  • Anton Antipov: Από ζητιάνος στα πάρκα σε πρωταθλητή bodybuilding
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
  • Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ-IFBB έρχεται στη Θεσσαλονίκη
  • H WABBA World διοργανώνει το Πρωτάθλημα Πελοποννήσου 2018
  • «Χτίστε» μυϊκή μάζα με βοδινό κρέας
loading...