mobadv

DANIELE SECCARECCI (IFBB PRO, record Guinness): "UN BELLO ITALIANO IN GRECIA"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

O IFBB PRO Daniele Seccarecci και κάτοχος ρεκόρ Guinness μετά από πρόσκληση του Σταύρου Κορασάνη παρευρέθηκε στην έναρξη μαθημάτων της σχολής “Βase training” στο Ηράκλειο της Κρήτης και μας παραχώρησε μία άκρως απολαυστική  συνέντευξη....

 

- Μετά από πρόσκληση του φίλου σου Σταύρου Κορασάνη και επί της ευκαιρίας έναρξης των μαθημάτων του παραρτήματος της Base training, βρίσκεστε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με την επαφή που είχες με τους μαθητές της σχολής ποιές είναι οι απορίες τους οσον αφορά την διατροφή σου, την προπόνησή σου και τι συμβουλεύεις τα νέα παιδιά που μόλις ξεκινάνε την επιμόρφωσή τους στο χώρο του Fitness;

Αρχικά θελω να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο Σταύρο Κορασάνη για την υπέροχη φιλοξενία για ακόμη μια φορά σε αυτό το πανέμορφο νησί. Νοιώθω σαν να είμαι σπίτι μου… όλος ο κόσμος εδώ με έχει αγκαλιάσει τόσο πολύ που σκέφτομαι να αλλάξω το όνομα μου σε Daniele Saccareccaki!!!! H πρώτη εντύπωση ότι όλοι οι μαθητές είχαν πολύ καλό επίπεδο γνώσεων!!! Οι ερωτήσεις που μου έκαναν ήταν πολύ ενδιαφέρουσες εξαιτίας αυτό! Το μόνο που θα ήθελα να συμβουλέψω αυτά τα παιδιά είναι πάντα να ακούν προσεκτικά τι έχει να τους πει ο πελάτης αλλά ποτέ μα ποτέ αυτό να μην επηρεάσει το πρόγραμμα που αυτοί έχουν ήδη σχεδιάσει για τους ασκούμενους τους!!!

 


- Mεγάλες επιτυχίες και εμφανίσεις συνοδεύουν το όνομα σου. Πραγματικά πόσο σκληρό και επίπονο είναι το καθημερινό πρόγραμμα ενός πρωταθλητή του δικού σου επιπέδου;
Σίγουρα αυτό που κάνω μου αρέσει!! Όταν θες κάτι τόσο παθιασμένα ο πόνος και οι θυσίες δεν σε αγγίζουν! Από την άλλη όμως όταν βλέπω τον εαυτό μου από μια άλλη οπτική γωνία τότε συνειδητοποιώ πόσο δύσκολο είναι .Το μυαλό είναι αυτό που σου δίνει την ώθηση να καταφέρεις τα πάντα!

 

- Μετά από πολλές κατακτήσεις ποιοί είναι οι νέοι στόχοι σου, μέχρι πού θέλεις να φτάσεις;
Απολαμβάνω κάθε αγώνα και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα κάθε φορά που ανεβαίνω στην σκηνή. Eίμαι εκεί με τους καλύτερους του κόσμου και αυτό με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα. Ο απώτερος στόχος μου από τότε που ξεκίνησα το Β.Β. είναι να λάβω μέρος στο MR OLYMPIA. Θα συνεχίσω να προσπαθώ για όσο καιρό αισθάνομαι καλά!! Έγινα επαγγελματίας πολύ νωρίς μόλις στα 26 μου χρόνια και από τότε ο στόχος είναι ο ίδιος… πάνε 20 χρόνια από τότε που ένας Ιταλός αθλητής πάτησε στην σκηνή του MR. OLYMPIA, έτσι ο επόμενος στόχος για μένα για το 2013 είναι το TORONTO PRO οπού εκεί θα προσπαθήσω να πάρω την πολυπόθητη πρόκριση!!!

 


- Πέρα από τις διακρίσεις, αξιοθαύμαστη είναι η κατάκτηση ενός ρεκόρ Γκίνες, ως ο ποιό βαρής bodybuilder σε αγώνες και μάλιστα την παρουσία σου σε μεγάλο σόου για το ρεκόρ στην ιταλική τηλεόραση. Μίλησε μας γι' αυτό, υπήρχε κάποιος σχεδιασμός από μέρους σου για την κατάρριψη του ρεκόρ, ή απλά στην πορεία της προετοιμασίας σου προέκυψε;
Στην πραγματικότητα δεν είχα καμία ιδέα για αυτό!!! Οι άνθρωποι του record Guinness έκαναν μια μικρή έρευνα μετά από την επιθυμία της ιταλικής τηλεόρασης να παρουσιάσει ένα ρεκόρ, με θέμα την σωματοδομή. Έτσι ζήτησαν τα αρχεία των μετρήσεων από την επαγγελματική ομοσπονδία b.b IFBB και προέκυψε το όνομα μου.Μου τηλεφώνησαν και εγώ απλά πήγα εκεί με μεγάλη μου χαρά για να παραλάβω την πιστοποίηση του ρεκόρ!!

 

- Ποιά είναι οι άποψή σου για το Ελληνικό B.B., τα τελευταία χρόνια ονόματα όπως του Σταύρου Κορασάνη για παράδειγμα κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για την ανάδειξή των Ελληνικών χρωμάτων σε επισήμους αγώνες στο εξωτερικό, τουλάχιστον γίνονται προσπάθειες.

Η πρώτη εντύπωση που είχα μετά την πρώτη επίσκεψη μου στην Ελλάδα πέρυσι στον διαγωνισμό Mr. ΚΡHΤΗ ήταν πολύ θετική. Oι άνθρωποι εδώ αγαπούν πραγματικά το BB και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των χορηγών που είχε το MR. ΚΡΗΤΗ νομίζω περίπου 58!!! Tο κλίμα το φαγητό και οι γυμναστηριακές εγκαταστάσεις συμβάλουν στα μέγιστα εδώ στην Ελλάδα για να κάνει κανείς BB!!! Νομίζω όλοι έχουν δει πια είναι η δύναμη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια στο b.b με τις διάκρισής του Μιχάλη Κεφαλιανου και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί αθλητές που είναι έτοιμη να κάνουν το μεγάλο βήμα και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε διεθνής επαγγελματικούς διαγωνισμούς! Ένας από αυτούς όπως προανέφερες είναι και ο καλός μου φίλος Σταύρος Κορασάνης. Μπορώ να σας πω λίγα περισσότερα για αυτόν διότι είμαι δίπλα του σαν φίλος αλλά και σαν προπονητής!! Έχει μεγάλη βελτίωση τον τελευταίο χρόνο σωματικός και η συμμετοχή του στο ARNOLD CLASSIC AMATEUR που ίσως είναι ο μεγαλύτερος ερασιτεχνικός αγώνας παγκοσμίως νομίζω ήταν απόλυτα επιτυχής. Κατάφερε να καταλάβει την 15η θέση ανάμεσα σε 30 αθλητές, επίσης δεν επαναπαύετε και συνεχώς ενεργή για χάρη του Ελληνικού BB δημιουργώντας τώρα την ακαδημία γυμναστών base training στο Ηράκλειο Κρήτης και με σεμινάρια από αθλητές παγκοσμίου επιπέδου όπως εγώ!!

 

 

- Ποιές είναι οι συμβουλές σου που θα ήθελες να πεις σε αρχάριους bodybuilders;
Πρώτα από όλα πρέπει πραγματικά να αγαπάνε το άθλημα!! Μετά θα τους συμβούλευα να προσλάβουν ένα προπονητή έτσι με αυτόν το τρόπο θα φτάσουν πολύ πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα εξοικονομώντας χρήμα και χρόνο οπού σίγουρα θα σπαταλούσαν σε πειραματισμούς!!! προσοχή όμως …να επιλέξουν τον προπονητή τους μετά από ουσιαστική έρευνα! Πρέπει να πιστεύουν πραγματικά στον εαυτό τους γιατί σίγουρα στην αρχή πάρα πολύ θα είναι αυτοί που θα τους πουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν για τον (Α) ή (Β) λόγο!! έτσι μέχρι να πείσουν το εύρη κοινό ότι πραγματικά αξίζουν θα πρέπει να μην απογοητεύονται και να αυτοενθαρρυνονται μόνη τους!!Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και προσπαθήσεις σκληρά για αυτό τότε σίγουρα στο τέλος θα επιτυχης!!

 

 

- Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ΒΒ αυτή την στιγμή είναι σε περίοδο όγκου και πλέον είσαι ο καταλληλότερος για χρηστικά TIPS προς αυτούς όσον αφορά την διατροφή για αύξηση μυϊκής μάζας.
Πολύ, ποιοτικό φαγητό… πολύ και σκληρή προπόνηση είναι το μυστικό!!! Όχι όμως με την δικαιολογία ότι χρειάζονται περισσοτέρους υδατάνθρακες να καταφεύγουν στο γρήγορο φαγητό η το λεγόμενο junk food!! Χρειαζόμαστε τους υδατάνθρακες σε αυτήν την φάση αλλά όχι σε όλα τα γεύματα της ημέρας!!! Τα πιο σημαντικά γεύματα με υδατάνθρακες είναι το πρωί,πριν και μετά την προπόνηση έτσι θα ήμαστε σε θέση να προπονούμαστε περισσότερο και σκληρότερα!!! Φυσικά δεν ξεχνάμε να περνούμε και μεγάλες πρωτεϊνης γιατί αυτή είναι που ουσιαστικά θα μας επιφέρει την μυϊκή ανάπτυξη!!!

 

- Daniele σε ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε κάθε επιτυχία είναι τιμή μας η παρουσία σου!

Και εγώ ευχαριστώ πολύ το ifitnessbook για την υπέροχη συνέντευξη. Να είστε σίγουρη ότι θα επιστρέψω σύντομα στην Ελλάδα!!! Μέχρι τότε θέλω να ευχαριστήσω και να χαιρετίσω όλους τους Ελληνες θαυμαστές μου για την υποστήριξη τους!!! Ευχαριστώ πολύ!!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • «Χτίστε» μυϊκή μάζα με βοδινό κρέας
  • Rafael Santonja: «Η Ελλάδα διαθέτει όλα τα εφόδια για μεγάλες διοργανώσεις»
  • Marti Pozzi: «Ήταν όνειρο η Elite Pro Card, μαγική η ελληνική σκηνή»
  • Τι είναι το Tribulus και ποια τα οφέλη του στο bodybuilding
  • Αντίστροφη μέτρηση για τους Διεθνείς Αγώνες Σωματικής Διάπλασης στο Ναύπλιο!
  • Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την προετοιμασία αγώνων από την ΕΟΣΔ στη Πάτρα
loading...