mobadv

Γιάννης Αλιμπέρτης: O παγκόσμιος πρωταθλητής wabba 2011 (μεσαία ανδρών) στο iFitnessbook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

- Πότε ξεκίνησες και ποιός σε μύησε στο χώρο του Bodybuilding; Yπήρχε κάποια προϊστορία στο χώρο του αθλητισμού πριν μπεις στο άθλημα;
Ξεκίνησα το άθλημα του bodybuilding στα 19 μου και το αγωνιστικό ΒΒ στα 23 μου. Αυτός που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα και με ενθάρρυνε σε όλο αυτό το δύσκολο δρόμο είναι ο φίλος μου Φαίδων Λούβαρης πρωταθλητής στα Master 2 φορές όπου και ακόμα και σήμερα είναι δίπλα μου και με στηρίζει με τον τρόπο του όποτε επιλέγω να προετοιμαστώ. Περιστασιακά και όποτε δεν προετοιμάζομαι για αγώνες ασχολούμαι με το kickboxing.

 

- Τι είναι αυτό που σε γοήτευσε από το χώρο και ποιά κίνητρα είχες έτσι ώστε να ξεκινήσει μία σειρά συμμετοχών σου σε αγώνες με τόσες επιτυχίες; Συνέβαλαν κάποιοι σε αυτή σου την απόφαση, είχες κάποια παρότρυνση;
Αυτό που μου άρεσε σε όλο αυτό το σενάριο ήταν ο ανταγωνισμός, αυτό ήταν το βασικό κίνητρο που με έκανε να αγωνιστώ. Δεν είχα καμία παρότρυνση ήταν καθαρά δική μου απόφαση να ασχοληθώ με το άθλημα.

 

- Πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκες να προπονηθείς έτσι ώστε να φτάσεις στο επίπεδο να συμμετάσχεις σε αγώνες και πόσο δύσκολα είναι αυτό από θέμα προετοιμασίας και πειθαρχίας του προγράμματος;
Μετά από 4 χρόνια προπόνησης έκανα την πρώτη μου συμμετοχή. Στην καλύτερή μου κατάσταση βρέθηκα στο Mr. UNIVERSE το 2011, χρειάστηκαν 6 μήνες προετοιμασίας για να φέρω το σώμα μου σε αυτό το level. Πάσχω από κάποιον τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, όπου αυτή είναι η κύρια αιτία όπου υστερούσα στα πόδια μου. Τώρα έχω βρει κάποιες προπονητικές τεχνικές όπου δεν επηρεάζετε τόσο η σπονδυλική μου στήλη και έτσι κατάφερα σε αυτό το διάστημα των 6 μηνών να φέρω σε καλύτερο level τα πόδια μου σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες και έπεται συνέχεια. Η πειθαρχεία είναι το δυσκολότερο κομμάτι, αλλά αν το αγαπάς απλά το κάνεις.

 

 

 

- Yπάρχει κάποιος σπόνσορας που σε υποστηρίζει σε όλοι αυτή την πορεία σου;
Σπόνσορας μου για το 2011 ήταν η Δυναμική Διάπλαση.

 

- Μετά από μία σειρά επιτυχιών στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του παγκοσμίου της WABBA το 2011, ποιοί είναι οι νέοι στόχοι που θέλεις να κατακτήσεις; Πότε θα συμμετέχεις αγωνιστικά για νέες κατακτήσεις;
Θα επιστρέφω κάποια στιγμή όταν βελτιώσω και άλλο τα πόδια μου με την ίδια φόρμα που είχα στο παγκόσμιο για να διεκδικήσω τον γενικό τίτλο στην WABBA. Το πότε θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζω με σιγουριά.

 

- Γιατί ένας νέος να επιλέξει το άθλημα της σωματικής διάπλασης και όχι κάτι άλλο… Θα παρότρυνες έναν νέο να ασχοληθεί;
Μέσα από το άθλημα ένας νέος μαθαίνει να πειθαρχεί, είναι σαν ένα σχολείο το ΒΒ, όταν κάποιος μπορέσει να πειθαρχήσει στο ΒΒ θεωρώ πως είναι ικανότερος σε σχέση με άλλους να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Θα παρότρυνα βεβαίως γιατί το ΒΒ είναι αισθητικό και κρατάει τους νέους με σιγουριά μακριά από άλλες κρεπάλες και καταχρήσεις.

 

- Πέρα από αθλητής, προετοιμάζεις και γυμνάζεις αθλητές με τελευταία σoυ επιτυχία την κατάκτηση της 2ης θέσης στην WABBA του Ανδρέα Καψή στην πρώτη συμμέτοχή του. Μίλησε μας για τους αθλητές σου και κατά πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος ανάμεσα στον αθλητισμό και την προπονητική;
Mε τον Ανδρέα πρωτίστως είμαστε φίλοι, οπότε είναι λίγο διαφορετικό το σενάριο. Ήταν λίγο δυσκολότερο το έργο γιατί ετοιμαζόμαστε από απόσταση, μένει Ιθάκη και το χειρότερο είναι πως στο νησί δεν υπάρχει γυμναστήριο. Γυμναζότανε σε χώρο του σπιτιού του που είχε διαμορφώσει με βάρη, όπου σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την πολυτέλεια ενός γυμναστηρίου, σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολο είναι να προετοιμαστείς σε τέτοιο χώρο για αγώνες. Θεωρώ πως η προετοιμασία των αθλητών για να πετύχει δεν πρέπει να το δούμε εντελώς ως δουλειά, πρέπει να υπάρχει μεράκι. Όταν ετοιμάζω ένα παιδί το παίρνω προσωπικά και το χαίρομαι και εγώ το ίδιο πολύ να πετύχει όσο και αυτός. Είναι σαν να το ζω κατά κάποιο τρόπο μέσω του παιδιού που ετοιμάζω. Πέρα από τις γνώσεις και την υποστήριξη που χρειάζεται για να ετοιμάσεις έναν αθλητή παίρνουμε και τον ρόλο του ψυχολόγου ιδιαίτερα σε παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Αυτό το θεωρώ πως είναι το δυσκολότερο κομμάτι, ειδικά όταν αρχίζουν τα δύσκολα στην περίοδο της δίαιτας όπου ο αθλητής αρχίζει να μπερδεύετε.

 

 

 

- Ως personal τι θα συμβούλευες άτομα που έχουν παραμελήσει τον εαυτό τους και το σώμα τους. Πως θα τους παρότρυνες;
Θα συμβούλευα αμέσως να αρχίσουν να γυμνάζονται υπό την εποπτεία κάποιου ειδικού προπονητή, όπου θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό των προγραμμάτων τους και της διατροφής τους για να έχουν σίγουρα αποτελέσματα. Ο συνηθέστερος λόγος όπου οι αρχάριοι παραιτούνται είναι το ότι δεν βλέπουν αποτελέσματα, ενώ με την καθοδήγηση του ειδικού θα συνεχίσουν να έχουν κίνητρο βλέποντας τις αλλαγές στον καθρέφτη. Αν για κάποιους που έχουν παραμελήσει το σώμα τους δεν είναι σοβαρή αφορμή η εμφάνισή τους τότε θα έλεγα να σκεφτούν την υγεία τους.

 

- Ποιές είναι οι μέθοδοι εκγύμνασης σου που στηρίζονται και με ποιές συμβουλές διατροφής της συνοδεύεις;
Οι μέθοδοι εκμάθησης είναι πολλοί και προσαρμόζονται αναλόγως με τις απαιτήσεις του σώματος του κάθε αθλητή. Σε γενικές γραμμές δουλεύω την βαριά διαλειμματική προπόνηση σε περιόδους ανοικοδόμησης μυών με μικρές εναλλαγές σε super sets και drop sets κατά περιόδους, οπότε το σώμα του αθλούμενου βρίσκετε σε τέλμα για να ξαφνιάζονται οι μυς και να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη. Σε περιόδους γράμμωσης στους προχωρημένους και αγωνιστικούς BB δουλεύω τα super sets κυρίως, αλλά και άλλα πολλά όπου δεν φτάνει η στήλη για να αναλύσω. Οπότε αναλαμβάνω κάποιον αθλητή για να τον προπονήσω πάντα τον καθοδηγώ και διατροφικά σχεδιάζοντας του ένα πλάνο με συμπληρώματα εάν χρησιμοποιεί για να είμαι σίγουρος πως θα έχει το απαιτούμενο αποτέλεσμα.

 

 

- Πιστεύεις ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για να αποκτήσει κάποιος ένα υγιείς καλοσμιλεμένο σώμα. Δυστυχώς υπάρχει άγνοια σε αυτό το κομμάτι σε μια μεγάλη μερίδα του κόσμου.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής των ανθρώπων και οι συγκυρίες δεν επιτρέπουν στους αθλητές να λαμβάνουν όλα τα διατροφικά στοιχεία μέσο της τροφής όπου χρειάζεται ο οργανισμός τους για να αποκτήσουν καλοσμιλεμένα σώμα, φανταστείτε για να κάνουν πρωταθλητισμό, υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ πως είναι απαραίτητα. Υπάρχει άγνοια γιατί το ευρύ κοινό έχει ταυτίσει τα συμπληρώματα με τα φάρμακα (αναβολικά, στεροειδή κτλ) και έτσι υπάρχει αυτή η μεγάλη δαιμονοποίηση κατά των συμπληρωμάτων. Τα συμπληρώματα όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές απλά συμπληρώνουν την διατροφή μας και τίποτε άλλο.

 

- Αναλαμβάνεις μόνο άτομα που θέλουν να κάνουν personal μαζί σου;
Μπορούν να έρχονται σε επαφή μαζί μου όχι μόνο άτομα που θέλουν να γυμναστούν αλλά και αυτοί που χρειάζονται πρόγραμμα διατροφής - προπόνησης ή ακόμα και σχεδιασμούς υπό την εποπτεία μου έως ότου να πετύχει ο καθένας τον στόχο του που έχει θέσει είτε είναι κάποιος προχωρημένος ή αγωνιστικούς bodybuilders, είτε κάποιον που απλώς θέλει να βελτιώσει το σώμα του είτε κάποιο παχύσαρκο άτομο που απλώς χρειάζεται να χάσει κιλά. Δουλεύω με όλον τον κόσμο ακόμα και με γυναίκες που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

 

- Που μπορούν άτομα που θέλουν να γυμναστούν να έρθουν σε επαφή μαζί σου;
Μπορούν να με βρουν στέλνοντας μήνυμα στο facebook: giannis alimpertis και giannis alimpertis B και στην σελίδα μου στο FB: giannis alimpertis
Γιάννη σε ευχαριστούμε πολύ ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Kαι εγώ σας ευχαριστώ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο στο γυμναστήριο του αείμνηστου bodybuilder Φώτη Πλευρίτη στο Αγρίνιο
  • Superior14 Platinum Mass, ιδανική για αύξηση όγκου σε bodybuilders, αθλητές και όχι μόνο!
  • Anton Antipov: Από ζητιάνος στα πάρκα σε πρωταθλητή bodybuilding
  • Έρχεται στις 27 Μαΐου το WABBA International Πρωτάθλημα 2018
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
  • Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ-IFBB έρχεται στη Θεσσαλονίκη
loading...