Ο Στέλιος Ζαχαριουδάκης αποκλειστικά στο iFitnessbook!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ομολογουμένως, πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του bodybuilding, αφού η συμμετοχές του και οι επιτυχίες τόσο σε πανελλήνιο όσο ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν προκαλέσει αρκετό θόρυβο στο «σιδερένιο» άθλημα σε συνδυασμό πάντα με το φοβερά γραμμωμένο κορμί που έχει αφήσει άφωνους κριτές και κοινό που τον αντίκρισαν...

 

Γνωρίστε λοιπόν το «the next big thing» του bodybuilding, Στέλιο Ζαχαριουδάκη, που παραχώρησε συνέντευξη στο iFitnessbook και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα του βήματα στη σωματική διάπλαση, εξηγεί τους κανόνες και τα «πρέπει» του, σχολιάζει τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του, καθώς και αποκαλύπτει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία της πορείας του...

 

Στέλιο, για πες μας διανύεις μια τρελή περίοδο με τις επιτυχίες σου σε εξωτερικό και Ελλάδα. Πως ήταν για σένα οι εμπειρίες αυτές;

«Κοιτάξτε, ξεκίνησα τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις βγαίνοντας 3ος στο Κύπελλο Κρήτης τον Μάιο. Μετά ταξίδεψα στο Πρωτάθλημα Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία όπου εκεί εμφανίστηκα με χαμηλότερο σωματικό βάρος και έχοντας πετύχει καλύτερο conditioning κατάφερα να πάρω τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία men's physique.

Εν συνεχεία, λίγο πριν το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΣΔ είδα ότι έπρεπε να πέσω κι άλλο σε σωματικό βάρος, όπως και το έκανα, έπιασα ακόμη καλύτερο conditioning, ενώ δούλεψα πολύ περισσότερο το ποζάρισμά μου κι έτσι κέρδισα τη πρώτη θέση στη κατηγορία μου και στη συνεχεια τον Γενικό τίτλο της κατηγορίας men's physique».

 

Που οφείλεται αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα;

«Πίσω απο τη δουλειά αυτή που βλέπεται ευθύνεται κατά κύριο λόγο ο προπονητής μου, Θανάσης Μαυράκης, καθώς ειναι πλέον απο τους πιο έμπειρους προπονητές στο άθλημα της σωματοδόμησης στην Ελλάδα. Εκτός αυτού όμως, το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί αρκετή επιμονή, υπομονή και αφοσίωση στη δίαιτα σου και στη προπόνησή σου, αλλά και τεράστια ψυχικά αποθέματα αν θες να φτάσεις ψηλά και να πετύχεις τους στόχους σου!».

 

DSC 0408 

 

Που θα σε δούμε το επόμενο διάστημα;

«Θα παίξω στο Scitec Muscle Beach στον Πειραιά. Μετά ακολουθεί ξεκουράση για ένα μήνα και αρχές Ιουλίου ξεκινάμε με το προπονητή μου προετοιμασία για το Arnold Classic που γίνεται στη Βαρκελώνη 23-25 Σεπτέμβρη».

 

Πως ήταν η ατμόσφαιρα στο Πρωτάθλημα Μαύρης Θάλασσας στη Γεωργία; Περίγραψέ μας τις εμπειρίες σου...

«Ήταν μια πολυ δυνατή εμπειρία καθώς ο τρίτος, μόλις, αγώνας μου έτυχε να είναι στο εξωτερικό. Όλα πήγαν καλά και το χρυσό μετάλλιο μου ανέβασε τη ψυχολογία στα ύψη και ήρθα πιο έτοιμος απο ποτέ στα Μελίσσια! Στη Τιφλίδα, οι άνθρωποι, οι αθλητές, αλλά και οι κριτές ήταν αρκετά ευγενικοί γεγονός που με έκανε να νιώσω πιο άνετα. Σίγουρα αποτελεί μια ιδιαίτερη και αξέχαστη εμπειρία για μένα».

 

Ποιος αθλητής αποτελεί πρότυπο για σένα;

«Είναι ο Sergi Constance διότι μου αρέσει πάρα πολύ η εικόνα του fitness lifestyle που εχει δημιουργήσει και το πως εμπνέει τον κόσμο να ασχοληθεί όλο και περισσότερο με τη γυμναστική. Τον γνώρισα φετος στην έκθεση της FIBO και από τα πέντε λεπτά που μιλήσαμε κατάλαβα ποσό πολύ του αρέσει αυτό που κάνει και γιατί είναι απο τους καλύτερους στη βιομηχανία του fitness!».

 

DSC 0422

DSC 0418

 

Αποκάλυψέ μας μερικά από τα βήματά σου στη προετοιμασία...

«Άδειασα αρκετά και έπιασα τη καλύτερη φόρμα που έχω πιάσει ποτέ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Μελίσσια και το αποτέλεσμα φάνηκε πάνω στη σκηνή».

 

Έχουμε δει τελευταία τη Κρήτη να «αγκαλιάζει» τη σωματική διάπλαση. Πόσο σε βοήθησε εσένα αυτό στα πρώτα σου βήματα;

«Η Κρήτη έχει βγάλει τεράστιους αθλητές στη σωματική διάπλαση που έχουν συμβάλλει στη διάδοση τυ αθλήματος. Η Αναστασία Παπουτσάκη με ευρωπαϊκές διακρίσεις, η Αποστολία Λιβιάκη από τα καλύτερα bikiniστην Ελλάδα και με επίσης σπουδαίες ευρωπαϊκές διακρίσεις. Επίσης, ο Γιάννης Τσαγκαράκης ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές το θεσμό του Μρ. Κρήτη που γίνεται κάθε χρόνο στο νησί μας, και ο οποίος γενικά διαθέτει σπουδαίο βιογραφικό στο ελληνικό bodybuilding

Τέτοια άτομα με πλούσια εμπειρία στο άθλημα δίνουν το ερέθισμα στη νέα γενιά και προσωπικά με έχουν βοηθήσει πολύ στα πρώτα βηματά μου».

 

DSC 0417

 

Ποια πιστεύεις είναι τα μυστικά για το ξεκίνημα ενός νέου αθλητή στη σωματική διάπλαση;

«Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσει τα εξής 4 βήματα:

Πρώτον, ένας νέος αθλητής πρέπει να δει αν το σώμα του έχει τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.

Δεύτερον, πρέπει να επιλέξει τη σωστή κατηγορία, δηλαδή αυτή που ταιριάζει στο σώμα κι όχι αυτή που θα ήθελε να αγωνίζεται.

Τρίτον και σημαντικό, αν η οικονομική του κατάσταση του επιτρέπει να ασχολείται με το άθλημα, διότι έχει μεγάλο κόστος.

Τέλος, θα πρέπει να βρει ένα σωστό άνθρωπο όπου με τη καθοδήγησή του και τις συμβουλές του θα επιτυχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

13432398 1211113852234861 1227876767090384809 n

 

Το iFitnessbook ευχαριστεί τον Στέλιο Ζαχαριουδάκη και του εύχεται κάθε καλό σε αυτή τη λαμπρή καριέρα που προδιαγράφεται σε ένα αρκετά επίπονο άθλημα...

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα εκπληκτικά οφέλη από τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
  • H Paola Antonini έχει ένα τεχνητό μέλος αλλά δεν το βάζει κάτω!
  • Supercarb Fast: Μια πρωτοποριακή και γρήγορη πηγή μοναδικών υδατανθράκων
  • F2 Whey Force: Η καθαρή και οικονομική πρωτεΐνη για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας σου!
  • Κάψε λίπος στο Speeding Bike by X-TREME Stores
  • Η προσφορά της Full Force που θα σε «τσιτώσει» για την παραλία!
loading...