Η Βούλα Γκασιάμη αποκλειστικά στο iFitnessbook

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η Βούλα Γκασιάμη, μια εκ των κορυφαίων γυναικών στο bodybuilding, παραχώρησε συνέντευξη στο iFitnessbook και μοιράστηκε μαζί μας πολλά μυστικά γύρω από την επιτυχημένη καριέρα της στην σωματική διάπλαση.

Η Ροδίτισσα αθλήτρια μίλησε για την πρόσφατη εμπειρία στο IFBB Amateur Olympia 2015, τόνισε τι πρέπεινα προσέχει κάποιος αθλητής, ανέφερε ότι το άθλημα είναι δύσκολο για μια γυναίκα, ενώ αποκάλυψε διάφορα στοιχεία της προσωπικότητάς της...

Απολαύστε την Βούλα Γκασιάμη αποκλειστικά στο iFitnessbook

Τι συνέβη τελικά με την συμμετοχή σου στο 21ο Πανελλήνιο Κύπελλο ΙBFF2015;

«Πήρα μόνο βραβείο συμμετοχής, δεν είχα την δυνατότητα να συμμετάσχω για το Overallγυναικών. Αυτό συνέβη διότι στην κατηγορια +1,63μ. ήμουν η μοναδική συμμετοχή. Δεν υπήρχαν πιο ψηλές αθλήτριες, νίκησα στην κατηγορία μου και κάπως έτσι τελείωσε η ιστορία».

Ποιο είναι το πρόγραμμά σου από εδώ και πέρα;

«Προς το παρόν έχει λίγη ξεκούραση, αλλά θα είμαι σε ετοιμότητα για τους αγώνες της ΙFBBμε το νέο έτος. Θα έχω μια σκληρή προετοιμασία τόσο για το εξωτερικό, όσο για τα εγχώρια αγωνίσματα».

Τι αποκόμισες από το IFBB Amateur Olympia 2015 που έγινε στο Liverpool;

«Κοιτάξτε είχα μια πολύ καλή παρουσία, αλλά ήμουν αρκετά σκληρή για την κατηγορία. Ξέρετε στην Ευρώπη η κατηγορία Physiqueθέλει πιο γλυκά κορμιά. Εν τέλει, πήρα την 11η θέση στην Physique +1,63μ και αναμφισβήτητα η συμμετοχή σε μια κορυφαία με δυνατό επίπεδο διοργάνωση αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία για μένα».

Είχες ή έχεις κάποιο πρότυπο από το γυναικείο bodybuilding;

 

«Παρακολουθώ αγώνες σωματικής διάπλασης από το 1999 και πάντα θεωρούσα μια από τις καλύτερες γυναίκες bodybuilder την Βάνα Κοψιά. Είχε απλά μια φοβερή εμφάνιση».

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να ασχοληθεί με το «σιδερένιο άθλημα»;

«Σας διαβεβαιώνω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και παράλληλα αξιοθαύμαστο. Γενικά, η κοινωνία ή και κάποιοι από τον χώρο μας σνομπάρουν και αναρωτιούνται ειρωνικά «Μα, γυναίκα στο bodybuilding;». Παρ’ όλα αυτά, έχω δει και κάποια αγόρια να με κοιτούν φοβισμένα και να δειλιάζουν, μερικοί άνδρες φοβούνται τα γυμνασμένα γυναικεία σώματα. Δεν ξέρω, αλλά μάλλον θεωρώ ότι έχουν αντιστραφεί, πλέον, οι ρόλοι».

Ζεις στην Ρόδο. Θα ΄θελες να μοιραστείς μαζί μας πως αντιμετωπίζουν μια επιτυχημένη γυναίκα bodybuilderσε ένα νησί;

«Κυρίως, στη Ρόδο υπάρχουν άνθρωποιπου θαυμάζουν το άθλημα και ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που δεν ενημερώνονται σωστά. Μπαίνουν στο Youtube, παραπληροφορούνται και δημιουργούν μια λανθασμένη εικόνα για το bodybuilding. Η ημιμάθεια άλλωστε είναι χειρότερητης αμάθειας».

Έχεις κάποιο μυστικό που σε κρατά σε τόσο εντυπωσιακή κατάσταση;

«Δεν κάνω κάτι το ιδιαίτερο. Αν υπάρχει ένα μυστικό, αυτό είναι να ξεχωρίζεις την ποιότητα από την ποσότητα. Εκτός αυτού, θα πρέπει καλά να γνωρίζουμε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Από την διατροφή μέχρι και το ποζάρισμα στη σκηνή θέλει μεγάλη προσοχή. Και το τελευταίο πραγματάκι παίζει σημαντικό ρόλο».

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος που τριγυρνά στο μυαλό σου;

«Όχι, δεν έχω συγκεκριμένο στόχο, απλά θέλω κάθε φορά που αγωνίζομαι να εμφανίζομαι όλο και καλύτερη».

Ποια φράση θα αφιέρωνες στους αναγνώστες μας;

«Η γυμναστική είναι υγεία. Κι ακόμη, νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ευχαριστούμε την Βούλα Γκασιάμη για την υπέροχη συνέντευξη εφ’ όλης της στο iFitnessbookκαι ευχόμαστε να είναι δυνατή και να κάνει περήφανο το ελληνικό bodybuilding.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ