Χtreme News: Καρνιτίνη - Καλά (και διαφορετικά) νέα για όσους την εμπιστεύονται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Η καρνιτίνη είναι γνωστή όχι μόνο για τις λιποτροπικές της ιδιότητες αλλά και για την βοήθεια που προσφέρει στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου αλλά και την καλύτερη καρδιοαναπνευστική λειτουργία.
 
Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ (Ολλανδία) ανέδειξε την σωστή ποσότητα της καρνιτίνης που πρέπει να λαμβάνουμε και κυρίως την χρονική στιγμή.
 
Συγκεκριμένα οι αθλητές (ποδηλάτες σπριντ αλλά και μεγάλων αποστάσεων) έλαβαν το πρωί 80γρ Vitargo υδατάνθρακα και 2γρ υγρής καρνιτίνης και επανέλαβαν την ίδια δόση τέσσερις ώρες αργότερα. 
 
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα και παρατήρησαν ότι όσοι έλαβαν την καρνιτίνη εμφάνισαν 55% μικρότερη απώλεια μυϊκού γλυκογόνου και αυξημένη λιποδιάλυση. Αυτά όσον αφορά στους ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων. Η άλλη ομάδα των σπρίντερ εμφάνισε μικρή παραγωγή γαλακτικού οξέους και αυξημένα επίπεδα φωσφατικής κρεατίνης. 
 
Το σημαντικό όμως της έρευνας ήταν το γεγονός ότι οι ίδιοι αθλητές λαμβάνοντας μόνο καρνιτίνη (χωρίς υδατάνθρακα) εμφάνισαν φτωχότερα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί η καρνιτίνη είναι ανάγκη να συναντήσει ανεβασμένα επίπεδα ινσουλίνης για να εισχωρήσει στους μυς και να λειτουργήσει σωστά. 
 
Οπότε η πρότασή μας είναι 2-3γρ. υγρής καρνιτίνης μαζί με το πρωινό μας πρωτεϊνικό ρόφημα (το οποίο θα περιέχει και 30-40γρ υδατάνθρακα) και το ίδιο ΜΕΤΑ την προπόνηση με το post workout ρόφημά μας.
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι δυο ομάδες αμινοξέων και η σημασία τους στο bodybuilding
  • Οι νέες προσφορές της Active Βody είναι «όλα τα λεφτά»!
  • Η PF Nutrition «παρών» στον κορυφαίο διαγωνισμό σωματικής διάπλασης FIWE 2017
  • Ποιο είδος κρεατίνης είναι κατάλληλo για εσάς;
  • Κρατήστε την τεστοστερόνη σας στα ύψη!
  • Πόσο CLA χρειάζεται για να κάψετε λίπος;
loading...