Χtreme News: Καρνιτίνη - Καλά (και διαφορετικά) νέα για όσους την εμπιστεύονται

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Η καρνιτίνη είναι γνωστή όχι μόνο για τις λιποτροπικές της ιδιότητες αλλά και για την βοήθεια που προσφέρει στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου αλλά και την καλύτερη καρδιοαναπνευστική λειτουργία.
 
Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ (Ολλανδία) ανέδειξε την σωστή ποσότητα της καρνιτίνης που πρέπει να λαμβάνουμε και κυρίως την χρονική στιγμή.
 
Συγκεκριμένα οι αθλητές (ποδηλάτες σπριντ αλλά και μεγάλων αποστάσεων) έλαβαν το πρωί 80γρ Vitargo υδατάνθρακα και 2γρ υγρής καρνιτίνης και επανέλαβαν την ίδια δόση τέσσερις ώρες αργότερα. 
 
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα και παρατήρησαν ότι όσοι έλαβαν την καρνιτίνη εμφάνισαν 55% μικρότερη απώλεια μυϊκού γλυκογόνου και αυξημένη λιποδιάλυση. Αυτά όσον αφορά στους ποδηλάτες μεγάλων αποστάσεων. Η άλλη ομάδα των σπρίντερ εμφάνισε μικρή παραγωγή γαλακτικού οξέους και αυξημένα επίπεδα φωσφατικής κρεατίνης. 
 
Το σημαντικό όμως της έρευνας ήταν το γεγονός ότι οι ίδιοι αθλητές λαμβάνοντας μόνο καρνιτίνη (χωρίς υδατάνθρακα) εμφάνισαν φτωχότερα αποτελέσματα. Κι αυτό γιατί η καρνιτίνη είναι ανάγκη να συναντήσει ανεβασμένα επίπεδα ινσουλίνης για να εισχωρήσει στους μυς και να λειτουργήσει σωστά. 
 
Οπότε η πρότασή μας είναι 2-3γρ. υγρής καρνιτίνης μαζί με το πρωινό μας πρωτεϊνικό ρόφημα (το οποίο θα περιέχει και 30-40γρ υδατάνθρακα) και το ίδιο ΜΕΤΑ την προπόνηση με το post workout ρόφημά μας.
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι είναι η καρνιτίνη και πως μπορεί να σας βοηθήσει
  • Τα 3 συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν στο bodybuilding
  • 6 σημαντικοί λόγοι για να χρησιμοποιήσετε μια Weight Gainer
  • Μεγάλος διαγωνισμός απο τα X-Treme Stores «Ποιό είναι το αγαπημένο σου ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ;»
  • Μεγάλες προσφορές σε προϊόντα της MyProtein από το Activebody.gr!
  • Δώσε στο σώμα σου αυτό που χρειάζεται πριν και μετά την προπόνηση!
loading...