mobadv

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης προωθούν την απώλεια βάρους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν είναι απλά ένα συμπλήρωμα μυϊκής ανάπτυξης - είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέσο για την απώλεια βάρους και τη μείωση της όρεξης.
 

 

 

Σε μια μελέτη 12-εβδομάδων που διεξήχθη από το ATN Centre for Metabolic Fitness στο Curtin University of Technology στην Αυστραλία, επιστήμονες εξέτασαν δύο τύπους πρωτεϊνών (τον ορό γάλακτος και την καζεΐνη) για υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 65. Αυτά τα άτομα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: 
 

 

1. Ομάδα πρωτεΐνης ορού γάλακτος

2. Ομάδα πρωτεΐνης καζεΐνης 

3. Ομάδα γλυκόζης και ζάχαρης
 

 

Οι ομάδες 1 και 2 κατανάλωναν δύο μερίδες 27 γραμμαρίων πρωτεΐνης την ημέρα, μισή ώρα πριν από το πρωινό και το δείπνο. Στο τέλος της μελέτης 12 εβδομάδων, τα άτομα της ομάδας πρωτεΐνης ορού γάλακτος είχαν χαμηλότερα επίπεδα λίπους και χοληστερόλης. Σε αυτή την ομάδα, τα τριγλυκερίδια αίματος μειώθηκαν μέχρι και 11% και η LDL χοληστερόλη (η κακή) μειώθηκε κατά 9,6%.

 


 

Ενώ καμία από τις 2 ομάδες δεν έδειξε οποιεσδήποτε αλλαγές στο σωματικό βάρος, τα άτομα της ομάδας πρωτεΐνης ορού γάλακτος είχαν χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης πλάσματος, το οποίο είναι η ιδανική κατάσταση για τη λιπόλυση ή την απώλεια λίπους. Από την άποψη αυτή, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η ανώτερη πηγή για την απώλεια βάρους, καθώς η καζεΐνη έχει δειχθεί σε μελέτες να αυξάνει την LDL χοληστερόλη. Αυτό πιθανώς οφείλεται στην έλλειψη του αμινοξέος κυστεΐνη. 

 


 

Αλλά προτού να απορρίψετε εντελώς την καζεΐνη, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις δύο πρωτεΐνες και τα οφέλη τους.


 

Πρωτεΐνη Καζεΐνης VS Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος - Σύγκριση 

 


 

Ο αργός ρυθμός απορρόφησης της καζεΐνης είναι το ιδανικό μέσο αύξησης όγκου και συχνά βρίσκεται σε συμπληρώματα μαζικής οικοδόμησης. 


 

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος αποτελεί το 20% των πρωτεϊνών που περιέχονται στο γάλα, ενώ η καζεΐνη κατέχει τη μερίδα του λέοντος, το 80%. Ο πιο διαδεδομένος παράγοντας που διαχωρίζει την καζεΐνη και πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι το ποσοστό απορρόφησης. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος απορροφάται ταχύτερα στο σώμα, το οποίο οδηγεί σε μια ταχύτερη παράδοση των ζωτικών αμινοξέων στους μύες για την πρωτεϊνική σύνθεση. Αυτό την καθιστά ιδανικό υποψήφιο για την προ-προπονητική και μετα-προπονητική διατροφή. Σε αντίθεση, η καζεΐνη απορροφάται βραδύτερα και γι 'αυτό παρατείνει την αναβολική υποστήριξη για έως και επτά ώρες μετά την κατανάλωση.
 

 

Ένα άλλο όφελος της λήψης συμπληρωμάτων πρωτεΐνης ορού γάλακτος ή καζεΐνης είναι ότι η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο βοηθά στον έλεγχο της όρεξης σας και βάζει ένα τέλος στις λιγούρες και στην κατανάλωση άχρηστων σνακ. Η καζεΐνη είναι επίσης ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα απώλειας βάρους, καθώς ο βραδύς ρυθμός απορρόφησης απελευθερώνει την πρωτεΐνης στο αίμα επί ένα μακρύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την παρατεταμένη αίσθηση πληρότητας. 
 

 

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι επίσης πλούσια σε BCAAs, ιδιαίτερα σε λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη - τα τρία πιο απαραίτητα αμινοξέα για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Η λευκίνη είναι το ένα βασικό στοιχείο που χρειάζεται να προσέξετε κατά την επιλογή μιας σκόνης πρωτεΐνης. Είναι υπεύθυνη για τη φόρτιση του μεταβολισμού για την παραγωγή της μυϊκής πρωτεΐνης.
 

 

Ως μια πλούσια πηγή BCAAs, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος βοηθά στη διατήρηση των σταθερών επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, πράγμα που μειώνει την όρεξη. Μελέτες που έγιναν σχετικά με την πρωτεΐνη ορού γάλακτος δείχνουν ότι αυτά τα βιοενεργά πεπτίδια προωθούν την γκρελίνη, η οποία είναι μια ορμόνη της όρεξης που στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλο ότι το σώμα είναι γεμάτο. 
 

 

Ο κάθε bodybuilder γνωρίζει ότι η προπόνηση είναι μόνο περίπου το 20% της συνολικής εικόνας. Το άλλο 80% έχει να κάνει με τη διατροφή και το σωστό χρονοδιάγραμμα λήψης των θρεπτικών ουσιών, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να προωθούν την μυϊκή οικοδόμηση και την απώλεια λίπους. Είτε ο στόχος σας είναι να οικοδομήσετε άπαχο μυϊκό ιστό, να κερδίσετε σωματική μάζα ή να χάσετε βάρος, η λήψη ενός συμπληρώματος υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, πριν και μετά την προπόνηση, θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους αυτούς αποτελεσματικά και αποδοτικά.


 

Πηγή: Allmaxnutrition.com

 

http://fit-blaster.com/

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Κοντοί ή ψηλοί; Ποιοι χάνουν βάρος πιο εύκολα;
  • 5 διατροφικές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για την πρωτεΐνη
  • Αυτές είναι οι κορυφαίες υπερτροφές αν θέλετε να χάσετε βάρος!
  • Πρόσληψη πρωτεΐνης ανά γεύμα: Πόση μπορείτε να αφομοιώσετε;
  • PRO 6: Μια φοβερή πρωτεΐνη από τη Superior14 για την ανάπτυξη των μυών σου!
  • Η πρωτεΐνη από μπακαλιάρο επιταχύνει την ανάρρωση μυϊκών τραυματισμών!
loading...