mobadv

Συμπληρώματα Ωμέγα-3 και Άσκηση Υψηλής Έντασης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για να συνεχίσουν οι αθλητές να σπρώχνουν τα όρια τους στην απόδοση, θα πρέπει να σπρώξουν πρώτα τα όρια της προπόνησης τους. Η διατήρηση της άριστης φυσικής κατάστασης είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Όταν είστε εσείς ενάντια στην μπάρα, ή στον αντίπαλο απέναντι σας, οι μέρες που παραλείψατε στην προπόνηση, η έλλειψη προόδου που έχετε κάνει με το να μην πιέζετε αρκετά τον εαυτό σας, και οι τραυματισμοί/αστάθειες σας πρόκειται να εκτεθούν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα συμπληρώματα για τη βελτιστοποίηση της προπόνησης και αποκατάστασης θεωρούνται ότι είναι πολύ σημαντικά για αυτούς που αναζητούν την άριστη φυσική κατάσταση.

Δεν έχει να κάνει με ένα μαγικό χάπι που θα πάρετε την ημέρα των αγώνων, έχει να κάνει με τη χρήση αποδεδειγμένων συστατικών (τα οποία είτε παράγονται από το σώμα σας είτε απαιτούνται στη διατροφή σας) σε συμπυκνωμένες δόσεις για την κάλυψη της αυξημένης απαίτησης που τοποθετείτε στο σώμα σας (ένα υψηλότερο ποσό από ότι η φύση προόρισε για σας ώστε να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε μέσω της διατροφής και μόνο).

Το συμπλήρωμα που επικεντρωνόμαστε σε αυτό το άρθρο είναι το ιχθυέλαιο, και πιο συγκεκριμένα, τα ωμέγα-3 που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο. Για εκείνους που δεν είναι εξοικειωμένοι και έχουν παραμελήσει τα ψάρια στη διατροφή τους, τα ωμέγα-3 έχουν γίνει ένα καυτό θέμα μέσω έρευνας τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των πολλών οφελών για την υγεία όπως: μείωση της φλεγμονής, μείωση του πόνου στις αρθρώσεις, μείωση των επιπέδων λίπους στο αίμα, βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας (προστασία από το Αλτσχάιμερ και την κατάθλιψη), υγεία του δέρματος, υγεία των ματιών, πρόληψη του καρκίνου και βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας και της υγείας της καρδιάς.

Ο λόγος για τον οποίο τα ωμέγα 3 προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία είναι ως αποτέλεσμα της ικανότητάς τους να μειώνουν ολόκληρη τη φλεγμονή του σώματος. Μια «προ-φλεγμονώδης» κατάσταση είναι συνήθως το αποτέλεσμα κατανάλωσης περισσότερων ωμέγα-6 πολυακόρεστων λιπαρών (που είναι συνήθως υψηλά στη διατροφή μας), από ότι ωμέγα-3.

Όταν αυτή η φλεγμονή γίνεται πιο χρόνια με την ηλικία οδηγεί σε εκφυλιστικές ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Αυτή η σχέση μεταξύ της φλεγμονής ολόκληρου του σώματος και της κακής υγείας είναι διασφαλισμένη από έρευνα και οδήγησε ένα σεμινάριο από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) το 2012 για να συζητήσουν πιθανές λύσεις για χρόνιες παθήσεις και φλεγμονές.

Πώς αυτή η έρευνα ισχύει για εκείνους που εμπλέκονται σε υψηλής έντασης άσκηση (ή οποιαδήποτε άσκηση); Ο πόνος στις αρθρώσεις και η δυσκαμψία δεν είναι μόνο συμπτώματα που σχετίζονται με την γήρανση, αλλά εκείνοι που εμπλέκονται σε τακτική άσκηση υποφέρουν επίσης από αυτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η άσκηση οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή, η αλήθεια είναι το αντίθετο: η τακτική άσκηση και η σωστή διατροφή (συμπεριλαμβανομένης της σωστής αναλογίας ωμέγα-3 και ωμέγα-6, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως) μειώνει τη χρόνια φλεγμονή.

Ωστόσο η φλεγμονή στις αρθρώσεις, ιδιαίτερα η φλεγμονή που σχετίζεται με την κατάχρηση (όπως η τενοντίτιδα) είναι μια πηγή μεγάλης αποτυχίας και πόνου για εκείνους που σπρώχνουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η φλεγμονή των αρθρώσεων γίνεται πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί με την ηλικία.

"Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιείτε απλά αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα;" Τα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη δουλεύουν μπλοκάροντας τις προσταγλανδίνες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος προς τα όργανα σας, όπως το στομάχι και τα νεφρά. Αυτή είναι μια ανησυχία για όσους προπονούνται σε τακτική βάση, καθώς η ροή του αίματος στα όργανα του σώματος είναι ήδη μειωμένη κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Αυτά τα φάρμακα (ΜΣΑΦ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αθλητές για έντονους πόνους, αλλά οι ειδικοί δεν τα προτείνουν για τακτική χρήση, διότι έχουν αποδειχθεί να επηρεάζουν τη βέλτιστη προπόνηση και αποκατάσταση. Στο British Journal of Sports Medicine του 2009, ο Stuart Warden από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Σχολής Υγείας και Αποκατάστασης Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, λέει ότι τα ΜΣΑΦ συμβιβάζουν το μυοσκελετικό σύστημα και ότι τις προσταγλανδίνες που μπλοκάρουν είναι επίσης υπεύθυνες για τις προσαρμογές των συνδετικών σας ιστών στα μηχανικά ερεθίσματα (ασκήσεις που φέρουν βάρος).


Έτσι, το επόμενο ερώτημα είναι , "Ποιο συμπλήρωμα ωμέγα- 3 θα πρέπει να επιλέξω; " Θα βρείτε πιο κάτω συγκρίσεις μερικών από των κορυφαίων συμπληρωμάτων ιχθυελαίου στην αγορά. Μερικά βασικά πράγματα για να εξετάσετε:

• Συγκέντρωση Ιχθυελαίου: Μια υψηλότερη συγκέντρωση ιχθυελαίου σχετίζεται με λιγότερες ακαθαρσίες, παρενέργειες και καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα.

• Υγρό Vs. Καψούλα: Τα υγρά τείνουν να προσφέρουν καλύτερες συγκεντρώσεις και υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3, αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλους. Η κακή αναπνοής, η επίγευση και μία «παλινδρόμηση ψαριού» συνδέονται με κάποια συμπληρώματα υγρής μορφής. Μερικές κάψουλες είναι εντερικά επικαλυμμένες για την πρόληψη της πρόωρης βλάβης μειώνοντας αυτά τα συμπτώματα .

• DHA Vs. EPA: Το EPA θεωρείται ότι είναι πιο συγκεκριμένο για αθλητές, δεδομένου ότι συνδέεται περισσότερο με την παροχή αντιφλεγμονωδών οφελών, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας και αποδείχθηκε να είναι ο υπεύθυνο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. Ωστόσο, είναι δυνατό για το DHA να μετατραπούν σε ΕΡΑ στο σώμα, όταν είναι απαραίτητο. Για να εξασφαλιστούν τα υψηλά επίπεδα EPA σε συνδυασμό με την προπόνηση υψηλής έντασης, μπορεί να είναι καλύτερο να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με υψηλά επίπεδα EPA, αν είστε ένας αθλητής. Το DHA κατά κανόνα συνδέεται με τη γνωστική λειτουργία, την προγεννητική υγεία, την υγεία των ματιών καθώς και την υγεία της καρδιάς.


Πηγή: Muscleandstrength.com

http://fit-blaster.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αυτές οι 7 ασκήσεις θεωρούνται κορυφαίες σε απόδοση στη γυμναστική
  • Οι κάτω κοιλιακοί, το τρέξιμο και μια άσκηση που δεν έχετε ξαναδεί!
  • Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για την υγεία της καρδιά μας
  • Η άσκηση των 15 λεπτών που «διαλύει» την κυτταρίτιδα
  • Αυτή είναι η ευκολότερη άσκηση εκγύμνασης στον κόσμο!
  • Ο πιο γρήγορος τρόπος για να «ρίξεις» την κοιλίτσα μέχρι το καλοκαίρι!
loading...