Πόσο σημαντική είναι η χρήση συμπληρωμάτων στην προσπάθειά μας για μια σμιλεμένη μυϊκή μάζα; by Bill Katsimenis

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η αλήθεια είναι πως η παραπάνω ερώτηση λίγο πολύ μας έχει απασχολήσει όλους ειδικότερα στην αρχή της προσπάθειάς μας να χτίσουμε ένα ωραίο σώμα η ακόμα και  να γυμναστούμε χωρίς ουδέτερους στόχους. Όλοι έχουμε αναρωτηθεί: Μήπως πρέπει να πάρω κάτι, Μήπως το σώμα μου δεν μπορεί να αποδώσει  όσο πρέπει και πρέπει να το βοηθήσω; 
Χρειαζόμαστε τελικά βοήθεια η όλα είναι στο μυαλό μας;
Λοιπόν βάση προσωπικής εμπειρίας  θα ήθελα να τονίσω εδώ ότι στο χώρο του Natural bodybuilding-bodybuilding-fitness ( δεν μιλάμε για αγωνιστικές καταστάσεις)  τίποτα δεν είναι standard καθένας πράττει ανάλογα με την δική του  κρίση και καθένας έχει διαφορετικό βαθμό ικανοποίησης. Έχω γνωρίσει άτομα που γυμνάζονταν 1-2 φορές την εβδομάδα δεν χρησιμοποιούσαν κανένα απολύτως σκεύασμα και ήταν απολύτως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και άλλοι με 5-6 προπόνησης την εβδομάδα και πλήρως καλυμμένοι από συμπληρώματα αθλητικής διατροφής και δεν ήταν ευχαριστημένοι με το σώμα τους.    
Άρα θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχολογίας και κακά το ψέματα  καθένας πράττει ανάλογα με αυτό που βλέπει στον καθρέφτη.
Και αφού αναλύσαμε το ψυχολογικό κομμάτι ας δούμε και λίγο ποιο πρακτικά τα πράγματα.
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι τίποτε άλλο από σκευάσματα τα οποία μας βοηθάνε να έχουμε κυρίως  μια ολοκληρωμένη διατροφή. Δεν μπορείς να είσαι όλη μέρα στην κουζίνα δεν μπορείς να τρως 6-7-8 γεύματα την ημέρα απλά δεν το σηκώνει η τσέπη σου και  φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να τα χωνεύεις και να τα αφομοιώνεις. 
Και φυσικά μετά την άσκηση χρειάζεσαι κάτι το οποίο θα απορροφηθεί και θα αφομοιωθεί γρήγορα από τον οργανισμό . Για να αναρρώσουμε και να μπούμε σε διαδικασία αναβολισμού πρωτεινοσήνθεσης.  Όλα αυτά είναι απαραίτητες  προϋπόθεσης για την δημιουργία ενός σμιλεμένοι και γυμνασμένου σώματος. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό πρακτικό. 
Κλείνοντας αυτό το άρθρο θα θελα να πω το εξής. Επειδή είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω να γυμνάζομαι από πολύ μικρή ηλικία, είχα και την ευκαιρία να προπονούμε για 3-4 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως συμπλήρωμα διατροφής , η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή κόλλησε το σώμα μου και δεν μεγάλωνε ούτε γράμμωνε  επίσης κόλλησαν και τα κιλά που σήκωνα. 
Θα σας πρωτινά λοιπόν να δοκιμάσατε και εσείς που μπορείτε να φτάσετε χωρίς καμία συμπληρωματική βοήθεια  απλά αν φτάσετε και εσείς κάποια στιγμή και κολλήσετε κοιτάξτε το αποτέλεσμα το οποίο έχετε καταφέρει αν σαν φτάνει και σας αρέσει δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι παραπάνω, αν πάλι όχι είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός τι στόχο θέλει να πετύχει και τι χρειάζεται να χρησιμοποίηση για να το πετύχει.
Bill Katsimenis IFBB Physique Athlete, Fitness Model & Personal Trainer (iFitnessbook.com Team). 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αύξηση μυικής μάζας για την περίοδο του χειμώνα!
  • Το smoothie που αυξάνει τη μυϊκή μάζα μετά την προπόνηση
  • Μια σαλάτα για σούπερ μυϊκή μάζα!
  • 11 φαγητά για να πάρετε βάρος και να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα
  • Φάε για να «χτίσεις» καθαρή μυϊκή μάζα
  • 5 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου για να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα
loading...