Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Η πειθαρχία στο Bodybuilding

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα με την πειθαρχία, ίσως ήρθε η ώρα να ρωτήσετε τον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις. Τι είναι αυτό που επιλέγετε, και γιατί καταφεύγετε στα πρόχειρα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας; Εάν ένα δυνατό σώμα είναι αυτό που ποθείτε, τότε πρέπει να κάνετε τις επιλογές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτόν το στόχο. Κάθε φορά που ενδίδετε στον πειρασμό θα νιώσετε αδύναμοι και η αυτοεκτίμηση σας θα μειωθεί. Για να είστε επιτυχής στην επιδίωξη σας για μια απίστευτη σωματική διάπλαση, θα πρέπει να γίνετε τελειοποιήσετε την αυτοπειθαρχία σας.


Συμβουλές για Τελειοποίηση της Πειθαρχίας για επιτυχία στο Bodybuilding

  - Συμπεριφορά. Η συμπεριφορά είναι το νούμερο ένα κλειδί για διατήρηση της πειθαρχίας. Μια θετική στάση θα ενεργοποιήσει την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά το να είστε θετικοί είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όλες οι επιλογές και αντιδράσεις μας φιλτράρονται μέσα από τη συμπεριφορά μας. Για παράδειγμα, φανταστείτε αν πιστεύατε ότι όσο σκληρά κι αν προπονούσασταν δεν θα επιτυγχάνατε ποτέ τους στόχους σας. Πώς θα ήσασταν εμπνευσμένοι για να προπονηθείτε σκληρά; Τώρα φανταστείτε πόσο σκληρά θα δουλεύατε αν δεν είχατε καμιά αμφιβολία ότι σε τρεις μήνες θα έχετε ολοκληρώσει ότι στόχο είχατε θέσει για τον εαυτό σας. Όντας θετικοί μπορεί επίσης να είναι ένα μεγάλο εργαλείο για την αντιμετώπιση της αντιξοότητας. Εάν είστε σίγουροι και πιστεύετε χωρίς αμφιβολία ότι μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας, τότε θα βλέπετε κάθε εμπόδιο ως μια μικρή υποχώρηση, παρά ένα λόγο για να τα παρατήσετε. Ότι πιστεύετε είναι αυτό που θα επιτύχετε, είτε πρόκειται για μία βραβευμένη σωματική διάπλαση, είτε για αδυναμία να ακολουθήσετε τους στόχους σας.

  - Εσωτερικός Διάλογος. Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας καταφεύγουμε στον εσωτερικό διάλογο σε καθημερινή βάση. Αυτή η φωνή στο κεφάλι μας που μας βοηθά να ζυγίσουμε τις καταστάσεις, που έρχεται με τυχαίες σκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μπαίνει στο μυαλό μας τη νύχτα. Αποκτώντας τον έλεγχο του εν λόγω εσωτερικού διαλόγου είναι επιτακτική ανάγκη για την επιτυχία οποιουδήποτε στόχου, ιδίως στο bodybuilding καθώς απαιτεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο πειθαρχίας. Πολύ συχνά ο εσωτερικός μας διάλογος παρουσιάζει τον εαυτό του ως μια κριτική φωνή αποφασισμένη να επισημάνει κάθε λάθος στην εμφάνιση μας, τόσο πραγματικό όσο και φανταστικό. Μαθαίνοντας να αξιοποιείτε τη δύναμη του εσωτερικού διαλόγου και να τον κάνετε να λειτουργεί προς όφελος σας, αντί να του επιτρέπετε να τρέφεται από τις ανασφάλειες σας, θα έχετε μια ισχυρή δύναμη πίσω σας. Ενώ υπάρχουν μια σειρά από μαθήματα και βιβλία για το θέμα, ένας τρόπος για να ξεκινήσετε είναι απλά να συνειδητοποιήσετε ότι η φωνή που ακούτε δεν είναι κάτι περισσότερο από μια συνομιλία στο μυαλό σας και όχι η πραγματικότητα. Οι περισσότεροι από τους αρνητικούς διαλόγους τροφοδοτούνται από τους εσωτερικούς σας φόβους που ακόμη δεν μπορείτε να γνωρίζετε σε ένα συνειδητό επίπεδο. Το σημαντικό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι δεν είναι η αλήθεια και μπορείτε να εισαγάγετε τη δική σας πνευματική φωνή στη συζήτηση. Εάν ο εσωτερικός σας διάλογος λέει – Δεν θα μπορέσεις ποτέ να γίνεις όπως τα μοντέλα του περιοδικού, γιατί σπαταλάς το χρόνο σου; Ξεκινήστε λέγοντας στον εαυτό σας – Αυτό είναι απλά ο φόβος μου που μιλάει, αν πραγματικά θέλω μπορώ να πετύχω οτιδήποτε, στο κάτω-κάτω αυτοί τα κατάφεραν, δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί να μην μπορώ εγώ. Στη συνέχεια προβείτε άμεσα σε θετική δράση για να το αποδείξετε στον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μια δυνατή προπόνηση ή ετοιμάζοντας ένα υγιεινό γεύμα, κάτι που επιβεβαιώνει ότι έχετε τον έλεγχο. Η πρακτική θα σας κάνει τέλειους και όσο περισσότερο αναλάβετε τον έλεγχο του εσωτερικού σας διαλόγου τόσο πιο ισχυροί θα γίνετε. Στην τελική θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε αυτό που ήταν κάποτε μια εξουθενωτική φωνή, για να σας ενθαρρύνει σε όλη σας τη διαδρομή με στόχο να κερδίσετε ένα διαγωνισμό.


Οι θυσίες του Bodybuilding

Η σκληρή πραγματικότητα της επιτυχίας στο bodybuilding είναι ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να παρατήσετε. Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι δύσκολο, διότι ενώ το μυαλό πηγαίνει αυτόματα στο φαγητό, τα γλυκά είναι μόνο ένα μέρος της θυσίας που απαιτείται για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε ένα αστρικό σώμα. Είναι αυτονόητο ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε περιεκτικότητα ζάχαρης δεν μπορούν να καταναλώνονται τακτικά ως μέρος μιας διατροφής bodybuilding, αλλά ενώ οι περισσότεροι είναι έτοιμοι για αυτή τη θυσία, δεν λαμβάνουν υπόψη το ποσό του χρόνου που απαιτείται για την προπόνηση, την ευκολία με την οποία μια οικογένεια τρώει μαζί, ή η συνεχής ταλαιπωρία όταν τρώνε έξω. Υπάρχει επίσης το χρηματικό κόστος για την αγορά υψηλής ποιότητας τροφίμων, συνδρομές σε γυμναστήρια, αγορά συμπληρωμάτων, και άλλα έξοδα – τα χρήματα αυτά πρέπει να προέρχονται από κάπου. Άλλες θυσίες περιλαμβάνουν το χρόνο που αφιερώνετε στα αγαπημένα σας άτομα. Μια σοβαρή προπόνηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι περίπου 880 ώρες το χρόνο μεταξύ του χρόνου στο γυμναστήριο και της προετοιμασίας γευμάτων. Στη συνέχεια, υπάρχει η θυσία της φυσικής άνεσης. Ο πόνος στις αρθρώσεις, η ρήξη των μυών και των τενόντων είναι ένας σταθερός σύντροφος ενός bodybuilder. Για να ξεπεράσετε τον πειρασμό ενός νόστιμου ντόνατ, ή ενός χαλαρού απογεύματος στον καναπέ με τον/την σύντροφό σας απαιτεί πειθαρχία. Το καλύτερο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν μπείτε στον πειρασμό είναι να σκεφτείτε τι έχετε να κερδίσετε σε σχέση με το τι έχετε να χάσετε. Μέσα σε λίγα λεπτά το ντόνατ θα εξαφανιστεί και στη θέση του θα είναι ώρες μετάνοιας. Δεν αξίζει τον κόπο. Όσο για το απόγευμα στον καναπέ με τον/τη σύντροφο σας, αυτό εξαρτάτε από εσάς.


Πηγή: Mrsupplement.com.au

www.fit-blaster.com

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αλλάξτε τις κοινές πηγές πρωτεΐνης σας με οστρακοειδή
  • Τα βαθιά καθίσματα ενεργοποιούν τους μύες
  • Φάκελος Κρεατίνη!
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
  • Γιατί η τεχνική της αποφόρτισης σε βοηθά να χτίσεις δυνατότερο σώμα
loading...