mobadv

Δώσε όγκο στο σώμα σου με τα μυστικά του bodybuilding

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Για να πάρεις σωστά όγκο θα πρέπει να γυρίσεις μερικά χρόνια πίσω, την εποχή που το μποντι μπίλτινγκ μεσουρανούσε. Ο Τάσος Δημητριάδης, personal trainer και πρωταθλητής bodybuilding σου εξηγεί άγνωστες λεπτομέρειες του αθλήματος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

 

Το μπόντι μίλτινγκ κέρδισε μεγάλη δημοσιότητα στη δεκαετία του 70. Σήμερα υπάρχουν πολλοί ερασιτεχνικοί και επαγγελματικοί αγώνες για άντρες, γυναίκες και ζευγάρια.

 

Οι μπόντι μπίλτερς ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναπτυχθούν ισορροπημένα μυϊκά. Ακόμη ξοδεύουν αρκετό χρόνο για να αναπτύξουν την ικανότητα στο ποζάρισμα που απαιτείται για τους διαγωνισμούς που συμμετέχουν.

 

Στους διαγωνισμούς μπόντι μπίλντιγκ η κρίση γίνεται με κριτήρια χαρακτηριστικούς παράγοντες όπως η ισορροπημένη μυϊκότητα σε πόζες που είναι συγκεκριμένες σε στάση ριλάξ ή μη και σε ελεύθερο ποζέρισμα.

 

Επίσης πρέπει να προσέχουν την εμφάνιση τους (κόψιμο μαλιών, χρώμα μαυρίσματος) πράγματα που βοηθούν ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους σε αγωνιστικό επίπεδο.

 

Όπως σε κάθε σπορ, έτσι και στο μπόντι μπίλτιγκ υπάρχουν διάφορα στιλ προπόνησης. Υπάρχουν όμως και βασικά στοιχεία σε όλα τα προπονητικά προγράμματα που δεν μπορούμε να παραλείψουμε.

 

Γενικά σε ένα προπονητικό πρόγραμμα πρέπει να προσέχουμε την επιλογή της άσκησης, την εκτέλεση, την επιβάρυνση στην άσκηση, τον αριθμό των σετ και των επαναλήψεων και η ξεκούραση ανάμεσα στα σετ και τις επαναλήψεις.

 

Εκτός βέβαια από την έντονη άσκηση ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στην προσεγμένη διατροφή. Στόχος είναι να αποκτηθεί μέγιστη μυϊκή μάζα διατηρώντας στο ελάχιστο την οποιαδήποτε αύξηση σωματικού βάρους.

 

Συγκεκριμένα:

 

Πρωτεΐνες:

1. Περίπου δύο γραμμάρια για κάθε κιλό του σώματος σας.

2. Δώστε εμφάνιση στις πρωτεϊνούχες τροφές που περιέχουν ελάχιστο λίπος.

3. Για να πάρετε την καλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης με το μικρότερο κόστος σε θερμίδες χρησιμοποιείστε συμπληρώματα σε μορφή αμινοξέων ή πρωτεΐνη σε σκόνη.

4. Να παίρνεται κάποια πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

5. Να κάνετε πέντε ή έξι μικρά πρωτεϊνούχα γεύματα παρά δύο τρία μεγάλα.

6. Να παίρνετε κάποια πρωτεΐνη αμέσως μετά από κάθε εξάσκηση. Αυτό ισχύει και για την προπόνηση με βάρη και για την αερόβια προπόνηση.

 

Υδατάνθρακες:

1. Οι υδατάνθρακες στα πλαίσια του μπόντι μπίλτινγκ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται πρωταρχικά σαν πηγή ενέργειας.

2. Όταν έχετε καθορίσει το επίπεδο της πρωτεΐνης που πρέπει να παίρνετε και όταν η πρόσληψη λίπους είναι σε μια καθοριστική αναλογία, μπορείτε να ελέγχεται το σωματικό σας βάρος προσαρμόζοντας την ποσότητα των υδατανθράκων που τρώτε.

 

Αν παίρνεται ανεπιθύμητο βάρος σε λίπος ελαττώστε τους υδατάνθρακες. Αν χάσετε πολύ βάρος και μειωθεί η δύναμη σας αυξήστε τους υδατάνθρακες.

 

Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σεμινάριο στο γυμναστήριο του αείμνηστου bodybuilder Φώτη Πλευρίτη στο Αγρίνιο
  • Anton Antipov: Από ζητιάνος στα πάρκα σε πρωταθλητή bodybuilding
  • Το καλεντάρι των αγώνων σωματικής διάπλασης για τη θερινή σεζόν 2018!
  • Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΟΣΔ-IFBB έρχεται στη Θεσσαλονίκη
  • H WABBA World διοργανώνει το Πρωτάθλημα Πελοποννήσου 2018
  • Τα «μυστικά» της Βίκυς Χατζηβασιλείου για τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς της!
loading...