Βάλε στο dvd player το αγαπημένο σου thriller και αδυνάτισε!!! by Fani Preventi

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Και όμως...έρευνες του University of Westminster έδειξαν ότι οι ταινείες τρόμου βοηθούν στην καύση θερμίδων! Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "The Sunday Telegraph", ένας μέσος θεατής που παρακολουθεί ένα 90λεπτο θρίλερ, μπορεί να κάψει έως και 200 θερμίδες! Με άλλα λόγια ...μπορεί να κάψει τόσες θερμίδες όσες του προσφέρει μία λαχταριστή μπάρα σοκολάτας! 
 
Κατά την διεξαγωγή σχετικού πειράματος, μετρήθηκαν ο καρδιακός ρυθμός, η πρόσληψη οξυγόνου και η αποβολή διοξειδίου του άνθρακα των συμμετεχοντων θεατών και παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των θερμίδων που κάηκαν αυξήθηκε κατά ένα τρίτο κατά την προβολή ταινιών φρίκης.Φυσικά το παραπάνω παράδοξο ...εξηγείται επιστημονικά!
 
Η απελευθέρωση αδρεναλίνης που παράγεται σε καταστάσεις έντονης καταπόνησης ή, στην προκειμένη περίπτωση, λόγω φόβου, ευθύνεται για τη μείωση της όρεξης, την αύξηση στο βασικό μεταβολικό ρυθμό και τελικά στην καύση περισσότερων θερμίδων.
Η ταινία που φάνηκε να είναι η πιο αποτελεσματική στην καύση θερμίδων ήταν "Η Λάμψη", κατά την προβολή της οπόιας, οι θεατές έκαψαν περίπου 184 θερμίδες έκαστος, δηλαδή τόσες όσες θα κατανάλωναν έπειτα από μισή ώρα περπάτημα!
 
Στην κορυφή της λίστας ταινιών τρόμου... βρέθηκαν ακόμα:
 
"Τα Σαγόνια του Καρχαρία" / 161 θερμίδες
 
"Ο Εξορκιστής" / 158 θερμίδες
 
"Alien" / 152 θερμίδες
 
"Saw" / 133 θερμίδες
 
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 τροφές που πρέπει να τρώτε για να πάρετε βιταμίνη D
  • Πόσο περπάτημα χρειάζεται για να «κάψεις» ένα παγωτό ξυλάκι;
  • Το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να καταπολεμήσει το δυσάρεστο πρήξιμο
  • Οι λόγοι που τα καρύδια είναι αληθινός διατροφικός θησαυρός
  • Οι 5 τροφές που απαγορεύονται στο πρωινό μας
  • Οι άγνωστες τροφές που περιέχουν πρωτείνη και δεν έχουν κρέας!
loading...